Poznati kompozitor traži pomoć od estrade! U teškoj je situaciji, i ranije je imao problema: Nisam dobio nijedan dinar!

11.11.2023

14:28

0

Zadužen je za neke hitove estradnjaka

Poznati kompozitor traži pomoć od estrade! U teškoj je situaciji, i ranije je imao problema: Nisam dobio nijedan dinar!
Copyright ATA Images

Kompozitor i tekstopisac iz Kraljeva, izvesni Demir Jetula požalio se kako ima ozbiljne finansijske probleme, i obratio se pevačima sa estrade sa kojima je sarađivao.

On je do detalja opisao svoj problem i istakao koliko mu je teško.

- Želim da se obratim pevačima i muzičarima da mi finansijski pomognu da rešim stambeni problem svoje četvoročlane porodice. Imam suprugu Mariju i i dve male ćerkice Lolu (12) i Ana Mariju (7). Zovem se Demir Jetula, iz Kraljeva sam i priznati sam tekstopisac i kompozitor folk muzike. Preko 40 godina sam vrlo uspešan na estradi i pisao sam pesme za najveće jugoslovenske zvezde i na taj način značajno doprineo građenju njihovih uspešnih karijera - započeo je Jetula, pa nastavio da objašnjava.

- Nekada sam bio uspešan privrednik (vlasnik RTV Biser iz Kraljeva, bavio se građevinarstvom, ugostiteljstvom, itd.) Igrom sudbine ili lošim poslovnim potezima došao sam u totalni bankrot i praktično sam na ulici sa svojom porodicom. Imam šansu da prizemnu kuću (koju sam ja izgradio) u Kraljevu otkupim u dogovoru s preduzećem "EOS Matriks" iz Beograda (sadašnji vlasnik kuće) i da mi oni skinu hipoteku. Za to mi je potrebno da do 31. decembra 2023. uplatim ostatak od 15.800 evra - naglasio je Demir.

Profimedia
Kompozitor

 

"Neka mi moje zvezde pomognu"

Kompozitor je naveo da nije zaradio od svojih dela.

- Pokušavao sam da stupim u kontakt sa svojim pevačima, ali do njih je teško doći, a nekada su me na kolenima molili da im poklonim hitove. Molim vas da pokrenete "moje zvezde" da mi pomognu da rešim osnovni životni problem. Iz moje "lične karte" možete videti za koga sam sve pisao i koje pesme i koliko sam značajno doprineo afirmaciji i uspehu naših najvećih zvezda. Da kažem i to da nikada u životu nisam dobio ni jedan jedini dinar, niti bilo kakvu novčanu naknadu od bilo kog izvođača - ispričao je Demir za Kurir.

ATAImages/Antonio Ahel
Šaban Šaulić

 

Jetula je pisao neke hitove za pokojnog Šabana Šaulića, ali i za Zoricu Brunclik, Draganu Mirković, Maju Marijanu, Mileta Kitića, Martu Savić i druge.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike