Ko je grupa "Hydrogen" koja želi da predstavlja Srbiju na "Evroviziji": Četiri momka ekscentričnog izgleda su konkurencija Konstrakti!

22.12.2023

08:30

1

Do sada su objavljivali pesme samo na engleskom

Ko je grupa "Hydrogen" koja želi da predstavlja Srbiju na "Evroviziji": Četiri momka ekscentričnog izgleda su konkurencija Konstrakti!
Grupa Hydrogen - Copyright Youtube screenshot/ Hydrogen Official

Spisak učesnika na festivalu "Pesma za Evroviziju '24" objavljen je juče, a među njima se našao i neko pomalo čudnog naziva. U pitanju je grupa "Hydrogen", a mnoge je zanimalo ko su oni i odakle su se pojavili.

Informacije o ovom bendu prilično su šture, s obzirom na to da nisu poznati široj javnosti, ali se tu i tamo može saznati o kome se radi.

Ovaj bend je, kako se navodi, nastao 2016. godine, a u trenutnom sastavu sviraju od 2018. godine. Čine ga Nikola Mitrović (vokal, ritam gitara), Mario Kujundžić (prateći vokal, lead gitara), Pavle Kuntić (bas gitara) i Nikola Vujadinović (bubnjevi).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hydrogen (@hydrogen.band)

Prvobitno su bend činili Mario, Pavle i Nikola M, koji su u jednom trenutku odlučili da se presele u Novi Sad, u stan koji su krstili "Hidrostan". Spletom okolnosti, jedan Nikola upoznao je drugog, a iako on tada nije bio bubnjar, počeli su da rade svi zajedno.

Već 2021. godine objavljuju prvu pesmu, a do sada ih imaju ukupno sedam. Kako se može videti na njihovom Jutjub kanalu, do sada su objavljivali samo na engleskom, a čak su i poslednji spot snimili u Los Anđelesu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hydrogen (@hydrogen.band)

Na "Pesmi za Evroviziju '24" predstaviće se pesmom "Nemoguća misija", a na mrežama već komentarišu neobičan naziv benda, pa se mnogi pitaju da li će, možda, doći i do polivanja hidrogenom na bini. 

Inače, njihova poslednja pesma nosi naziv "Tell your cat I said hi", u prevodu "Reci svojoj mački da sam rekao ćao".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike