Kako Suzana Mančić živi sa penzijom: Biće dovoljno da platim račune!

18.12.2023

11:22

0

Iskrena je kao i uvek

Kako Suzana Mančić živi sa penzijom: Biće dovoljno da platim račune!
Suzana Mančić - Copyright ATAImages/Milan Maričić

Suzana Mančić nedavno je otišla u penziju, a sada otkriva koliko joj prihodi dozvoljavaju da ispuni svoje obaveze i uživa u životu.

- Trebalo je da dostavim dosta dokumenata jer sam čitavog života sama uplaćivala doprinose. Bilo je potrebno juriti po brojnim opštinama i tražiti dokaze o plaćenim obavezama, Ipak, sve se završilo za nekoliko meseci. Penzija nije velika, takoreći je minimalna, ali iskreno, nisam ni očekivala više - ispričala je voditeljka, a onda je nastavila.

ATAImages/Mateja Stanisavljević
Suzana Mančić

 

- Biće dovoljno da se plate računi i da ostane neki dinar preko. Htela sam da rešim svoj status, da ne moram više da brinem o tome. Odlazak u penziju ne mora da znači kraj radnog veka, sve dok imam snage da radim. Počela sam intenzivno da čitam, vraćam se nekim našim klasicima, trenutno je to "Roman o Londonu", Miloša Crnjanskog - izjavila je Suzana.

"Zdravlje zanemarujemo zbog svakodnevice"

Mančićeva je uvek bila u top formi, a trudi se da to i održi.

- Nadam se da ću ostati u formi, imaću više vremena da vodim računa o sebi, vežbam, šetam, da češće proveravam zdravlje i odlazim na kontrole kod lekara. Kad se dođe u zrele godine, treba voditi računa o zdravlju, koje često zanemarujemo zbog užurbane svakodnevnice. Suviše je rano da smislim čime ću ispuniti dane, ali sigurno je da ću pronaći nešto što će me zaokupirati. Moći ću i više vremena da provedem sa kućnim ljubimcima, psom Noom koga svakodnevno šetam i mačkom Luijem Četrnaestim - spomenula je Suzana i kućne ljubimce.

"Nije lako održavati deset ari"

Voditeljka ima vikendicu u Velikoj Moštanici, koja joj i te kako pruža mir.

Instagram printscreen/suzanamancicofficial
Suzana Mančić

 

- To je moje utočište, kad odem tamo, resetujem se za dva sata i osećam se kao da sam provela sedam dana na odmoru. Nije lako održavati deset ari, to je veliki posao ako hoćeš da imaš lepu travu i cveće, voćke. Komšije mi pomažu koliko im vreme dozvoljava, a i ćerke i ja odemo često i sređujemo, i priznajem da mi okopavanje ašovom jedina rekreacija.

 

- Moji roditelji su to mesto kupili pre punih pedeset godina, divno je, tiho i zavučeno, povremeno prođe po neka srna, ima i fazana. Imam trešnje, jabuke i kruške, koje ne prskam pa nažalost slabo rađaju. Letos sam iz Grčke donela dve mladice kestena, koje sam nedavno zasadila, pošto kažu da je pravo vreme za njihovu sadnju kasna jesen - objasnila je Suzana za "Gloriju".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike