Sahranjen Šejn Mekgauen: Od Džonija Depa do predsednika Irske, svi ga ispratili na večni počinak (FOTO)

10.12.2023

16:50

0

Bono iz „U2" bio je sprečen da prisustvuje sahrani, ali je pronašao način kako da mu uputi poslednje zbogom

Sahranjen Šejn Mekgauen: Od Džonija Depa do predsednika Irske, svi ga ispratili na večni počinak (FOTO)
Šejn Mekgauen - Copyright Profimedia

Muzičar Šejn Mekgauen, frontmen „The Pogues-a", sahranjen je u okrugu Tiperari u Irskoj proteklog petka. Brojne poznate ličnosti poput Džonija Depa, Nika Kejva, te tamošnjeg predsednika Majkla Danijela Higinsa, došle su da mu upute poslednje zbogom, kao i veliki broj prijatelja, članova porodice, fanova koji su preplavili ulice. 

Dep je pročitao jednu molitvu pred okupljenima i „tako odao počast maestru", piše tamošnja štampa; izvodila se i njegova muzika - Kejv se našao pred „A Rainy Night in Soho" s tamošnjim muzičarima, dok je Šejnov nekadašnji kolega iz sastava Kejt O'Riordan pevao „A Man You Don’t Meet Everyday" sa Džonom Fransisom Flinom. 

Bono iz „U2" nije mogao da dođe na sahranu, ali je svoje emotivno čitanje i opraštanje od zvezde snimio, te poslao porodici i prijateljima. 

Udovica Viktorija Meri Klark, iako joj je bilo očito teško, još dan ranije se zahvalila svima „koji su na divan način doprineli ispraćaju i uopšte bili tu". 

- Šejn je mrzeo sahrane, nije voleo da odlazi osim u baš nekim slučajevima... Tako da, neverovatno je pomisliti na to koliko će se ljudi pojaviti na njegovoj - istakla je, između ostalog. 

 

 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike