Barbara Bobak je na početku karijere ovime „gasila" tremu: Bilo je jezivo!

01.12.2023

17:12

0

Ovo nikada neće zaboraviti

Barbara Bobak je na početku karijere ovime „gasila" tremu: Bilo je jezivo!
Barbara Bobak - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Da nijedan početak nije lak - brzo je i Barbara Bobak shvatila pošto je počela aktivnije da peva. Pre par godina, podsetimo, pevačica je stekla veliku popularnost snimajući obrade brojnih i zaboravljenih hitova, ali takvu je tremu imala od nastupa pred publikom, da je često posezala za čašicom, ne bi li umirila živce.

- Jezivo (smeh). Počela sam da radim u razrađenom bendu gde je bila već pevačica i ja sam bila druga (pevačica). Neko sam ko želi sve i odmah i ne mogu da kažem da me je udarilo na sujetu, ali pitala sam se što ja sada ne mogu da pevam sve vreme kada već sve pesme znam - prisećala se ona, pa je zatim dodala:

„Bitno je da je sada ovako kako je!"

- Ipak, bila sam početnik i koliko god ti da znaš da pevaš, pevanje na mikrofon je drugačije, moraš da znaš da barataš tom spravom, da ti glas izađe najbolje moguće. To je bilo otužno, imala sam tremicu koju sam utopila u dosta bambusa, ali odradilo se. Radili smo po kraju gde je poznato da ljudi nisu preterani veseljaci, gledaju te i sede, takvi su i nije bilo baš lako, svaki početak je težak, ali bitno je da je sada ovako kako je.

 

 

Kao neko ko se zbog mikrofona odrekao studija, Barbara otkriva da li je onda imala podršku okoline.

- Nisam neko ko traži podršku ili razgovara sa prijateljima o poslu. I da sam je dobila i da nisam, to ne bi ništa promenilo. Njima (kojima) sam ispričala bili su u fazonu: „Okej, samo pazi šta radiš, nemoj da te pojede, znaš sve, čim si se odlučila na taj korak sigurno si istražila" i stvarno jesam. Tako da, na neki način sam uradila domaći i trudila se da to ne utiče na mene i da to ne donosim kući, što mislim da je poenta, u bilo kom poslu. I ovde (u pevanju), ne donosi svoj alter ego kući, nemoj da glumiš pred mamom, tatom, prijateljima zvezdu, samo taj režim se prati i onda sve bude okej - ispričala je za „Extra FM".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike