„Očajna domaćica" prvi put o prevari zbog koje je na kraju završila u zatvoru: Bila sam uverena da ću tako ćerki da obezbedim bolje sutra!

01.12.2023

13:55

0

Samo je jedna u nizu i poznatih roditelja koji su bili spremni na mito, ne bi li im dete otišlo na dobar fakultet

„Očajna domaćica" prvi put o prevari zbog koje je na kraju završila u zatvoru: Bila sam uverena da ću tako ćerki da obezbedim bolje sutra!
Felisiti Hafman - Copyright Profimedia

Mnogi su se iznenadili pošto su saznali da je Felisiti Hafman među bogatim roditeljima koji su se služili prevarama ne bi li naslednicima obezbedili mesto na prestižnim fakultetima, bilo zbog uloge koja ju je proslavila (Linet Skavo, „Očajne domaćice") ili zbog toga što inače nije posebno „dramatičan selebriti", pa tako nešto od nje gotovo niko nije očekivao. Felisiti je ovaj korak, podsetimo, koštao i slobode - godine 2019. provela je 11 dana iza rešetaka pošto je dala 15.000 dolara Vilijamu Riku Singeru za falsifikovanje ćerkinog testa (SAT) za upis na koledž.

Pošto je rešila da akonto drame prekine tišinu, Felisiti je objasnila javnosti kako se na taj potez odlučila misleći da nema drugog izbora.

Felisiti Hafman, Profimedia
 

- Narod pretpostavlja kako sam u sve ovo ušla tražeći način da prevarim sistem, sastajući se s kojekakvima po slepim ulicama, ali nije bilo tako. Sarađivala sam sa izuzetno cenjenim savetnikom, čije je ime Rik Singer. Godinu dana je to trajalo i ja sam mu verovala. On (mi) je preporučio programe, tutore, vodio se kao ekspert, a posle te jedne godine mi je kazao: „Ćerka ti neće upisati nijedan željeni fakultet" - prisećala se Felisiti za „ABC-7 Eyewitness News", dodajući kako je tu njegovu procenu uzela zdravo za gotovo i nije bilo razloga da ikad posumnja u njegovu reč.

- Kada je polako, ali sigurno, počeo o prevari (da priča), delovalo je kao... Znam kako će ovo da zvuči, ali u ono vreme, bila sam uverena da je to moja jedina opcija. Da detetu dam budućnost. Osećala sam da ću ispasti loša majka ukoliko joj na taj način ne pomognem. I zato sam to uradila. Za ćerkino bolje sutra, prekršila sam zakon - pričala je dalje glumica, koja mezimici Sofiji nije kazala ni reči o ovome.

Dogovor koji je sklopila s Rikom je čuvala samo za sebe, ali priznaje da se premišljala kada ju je vozila na polaganje.

- Pitala me je: „Možemo li posle na sladoled? Mnogo se plašim. Šta bismo mogle da radimo, a da je zabavno?" A ja... Sve što mi se motalo po glavi je: „Samo se vrati, okreni volan i vrati se odakle si i došla". Na moju ogromnu sramotu, nisam to uradila - otvorila je dušu ona, koja je bila priznala krivicu, pa sudiji u pismu naglasila da je ćerkina budućnost sve o čemu je bila razmišljala.

- Što sam to uradila, stalno sam pitala sebe. Zašto sam pristala na prevaru, obmanu, kršila zakon po cenu sopstvenog integriteta. Šta je mene na to nateralo? Kako sam mogla tako da bacim svoja moralna uverenja, zdrav razum? - delić je tog pisma, koje je svojevremeno preneo „People" dobivši ga na uvid; glumica je ležala 11 od 14 dana u zatvoru u oktobru 2019, a bila je osuđena i na 250 sati društveno-korisnog rada.

Godinu dana živela je pod nadzorom, a čitavu kaznu zvanično je odslužila u oktobru 2020. godine. Njen suprug nikakve posledice nije snosio, a mlada Sofija ponovo je polagala test i upisala je Univerzitet Karnegi Melon.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike