Nije Selma jedina na tapetu! Ovi pevači su zbog pokazivanja dvoglavog orla i pevanja nacionalističkih pesama navukli gnev javnosti (FOTO)

26.11.2023

08:45

4

Neki su zbog ovih ispada uništili svoje karijere

Nije Selma jedina na tapetu! Ovi pevači su zbog pokazivanja dvoglavog orla i pevanja nacionalističkih pesama navukli gnev javnosti (FOTO)
Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Juče se pojavio snimak sa jednog privatnog slavlja na kom je pevala Selma Bajrami, a koji je umnogome uznemirio ovdašnje fanove. Na zahtev domaćina, naime, pevačica je izvela numeru "Valle Kosovare", pa potom i rukama pokazala dvoglavog orla, odnosno simbol tzv. Velike Albanije. 

Ovaj snimak se brzo proširio društvenim mrežama i razbesneo javnost u Srbiji. Iz dobro poznatih razloga ovakvi simboli se smatraju uvredljivim. Selma je na sve načine pokušavala da se opravda, ali ipak, oprečnim komentarima i dalje se onlajn ne vidi kraj. 

 

 

- Pošto vidim da je neki ovde mozgić pustio snimak sa mog nastupa u Sarajevu gde pevam albansku pesmu, pokušavajući da na taj način ugrozi mene i moj odnos s publikom u Srbiji, imam potrebu da se oglasim. Kao što većina mojih pratilaca i fanova zna, moji koreni su s Kosova, dakle moj deda je bio Albanac sa Kosova. Na pomenutom nastupu u Sarajevu, čovek iz publike mi je tražio tu pesmu, a ja ne vidim problem da tu pesmu i otpevam. Sutra kad dođem u Beograd, ako mi neko zatraži "Odakle si sele" na primer, rado ću otpevati. Muzika pobeđuje svako zlo. A ja sam uvek bila pevačica koja peva za sve narode! I za Bošnjake i za Srbe i za Albance. Za sve! Svako će protumačiti onako kako on to želi. A ja vam šaljem ljubav - napisala je na Instagramu ona.

Oštra reakcija domaće publike dolazi prevashodno iz razloga što Selma dobro zarađuje od nastupa po celoj Srbiji koja je poznata kao centar muzičke industrije u regionu i čest je gost u domaćim emisijama. Veliki broj ljudi već je pozvao i na zabranu ulaska pevačici u ovu zemlju, te se i prisetio incidenta koji je izazvala Jadranka Barjaktarović, pa upravo tako i prošla. Sve to čeka vas u galeriji koja sledi. 

U Srbiji, Jadranka Barjaktarović se takođe baš proslavila - prvi put pojavila u emisiji "Zvezde Granda" i iako je rođena u Crnoj Gori, tačnije u Beranama, karijeru je uspešno gradila u srpskoj prestonici. U pomenutom takmičenju osvojila je treće mesto, a potom snimila i album za ovu produkcijsku kuću, na kome se nalaze njeni najveći hitovi poput "Laka" i "Tvoja noć i moja zora". 

Međutim, te 2020. godine objavljen je snimak sa privatnog veselja na kome je Jadranka pevala izmenjenu verziju pesme "Ne može nam niko ništa" od Mitra Mirića. Dok su se gosti veselili, pevačica je pevala:

- Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije - zbog čega je ubrzo naišla na osudu.

Mnogi su bili oni koji su ovo okarakterisali kao govor mrženje, a brzo su joj bili otkazani i svi nastupi u Srbiji i Republici Srpskoj, te danas nastupa uglavnom samo po Crnoj Gori zbog čega joj je karijera drastično utihnula. 

Ovo je mnogo moglo da ih košta

S druge strane bilo je i onih koji igrom slučaja postali meta, a reč je o Danielu Kajmakoskom. Makedonskom pevaču nimalo nije bilo lako pošto mu se u šminkernici šoua „Tvoje lice zvuči poznato" omakao pomenuti simbol. Tada, u javnom pismu na Fejsbuku, istakao je kako, između ostalog, „nije ni prvi ni poslednji kom se dogodilo da se nešto izvuče iz koneksta, da dobro zna šta to znači, te da se samo spremao za ulogu žene pa pokazivao nalakirane nokte".

 

 

Nije jasno ni da li je Gagi Đogani nepravedno osuđen ili je namerno pokazao simbol dvoglavog orla. Naime, društvenim mrežama se dugo širila fotografija na kome on pokazuje simbol tzv. Velike Albanije, ali je denser to potom oštro demantovao, ističući da je imitirao ples Bruna Marsa za spot „24K Magic".

 

 

- Udaraju me tamo gde najviše boli, zbog našeg porodičnog porekla s Kosova! Pa ja sam na Fejsbuku javno podržavao Srbiju, kačio sam i slike. Zar to nije dokaz da mi tako nešto ne bi palo na pamet? Ja sam rođeni Beograđanin. Molim vas napišite da hejteri popiju otrov! Želim im da piju otrov svaki dan - poručio je onda za „Srbiju Danas" Đogani. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike