Misica nije jedina napravila skandal! Poznati kojima je simbol dvoglavog orla došao glave (FOTO)

27.10.2021

15:54

0

Bilo da su to uradili slučajno ili namerno - za njima se podigla ogromna prašina i javnost im je teško oprostila ovaj potez

Misica nije jedina napravila skandal! Poznati kojima je simbol dvoglavog orla došao glave (FOTO)
Valentina Petrović, Daniel Kajmakoski, Dua Lipa Foto: Instagram screenshot, Profimedia, ATAImages - Copyright Profimedia, ATAImages, Instagram screenshot

Srpska misica Valentina Petrović našla se u centru skandala pošto se u Egiptu na takmičenju fotografisala sa koleginicama iz Crne Gore, Albanije i tzv. države Kosovo pokazujući simbol tzv. velike Albanije. Dvoglavi orao ubrzo joj je došao glave i to toliko da je javno morala da se izvinjava, ističući da nije imala nikakvu lošu nameru. Međutim, ishitrena greška i dalje je jedna od glavnih tema razgovora, baš kao što je to bilo u slučaju svojevremeno Due Lipe, Daniela Kajmakoskog, pa i Gagija Đoganija, koji se našao na tapetu - samo igrajući. 

Bio je, prema tadašnjim navodima, fotografisan „u nesrećnom trenutku".

Pevačica albanskog porekla Dua Lipa često, pak, pravi skandale ovakve vrste, mahom iz lične neinformisanosti, skretala joj je javnost pažnju. Sklopljenim rukama u obliku dvoglavog orla, pa aludirajući na nacionalističke simbole, svojevremeno je izazvala takav bes, da se danima pisalo samo o njoj. Bilo da je u pitanju kakav festival ili jednostavno pozdravljanje publike, Dui je simbol dvoglavog orla često bio „karta u jednom pravcu" - za strane, pa i naslovnice, brojnih kako svetskih, tako i domaćih medija.

Posebnu pažnju, inače, nedavno je privukla fotografija na kojoj njena majka srbuje, dok ćerka iznova i s ponosom rukama pokazuje orla.

 

Spremao se za ulogu...

Daniel Kajmakoski Foto: Damir Dervišagić /Kurir
 

 

Daniel Kajmakoski suočavao se sa raznim uvredama pošto je u šminkernici šoua „Tvoje lice zvuči poznato" fotografisan kako rukama pokazuje pomenuti simbol. Tada, u javnom pismu na Fejsbuku, istakao je kako, između ostalog, „nije ni prvi ni poslednji kom se dogodilo da se nešto izvuče iz koneksta, da dobro zna šta to znači, te da se samo spremao za ulogu žene pa pokazivao nalakirane nokte".

 

 

Denser van sebe!

Oko Gagija Đoganija se jednom prilikom takođe podigla ogromna prašina, pošto je printskrin na kom izgleda kao da rukama pravi simbol tzv. velike Albanije naveliko „putovao" društvenim mrežama. Denser je, inače, „skidao" ples Bruna Marsa za spot „24K Magic", ali ubrzo - vrag je odneo šalu.

 

 

- Udaraju me tamo gde najviše boli, zbog našeg porodičnog porekla s Kosova! Pa ja sam na Fejsbuku javno podržavao Srbiju, kačio sam i slike. Zar to nije dokaz da mi tako nešto ne bi palo na pamet? Ja sam rođeni Beograđanin. Molim vas napišite da hejteri popiju otrov! Želim im da piju otrov svaki dan - poručio je za „Srbiju Danas" Đogani, u jeku oprečnih komentara i naslova koji su ga, uprkos nesporazumu, pratili danima.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike