Futa posle svega vodi JK na sud! Hoće da uzme pare po svaku cenu, lista pevača je dugačka: Šok!

10.11.2023

19:05

0

Na spisku mu je „oko tridesetoro spornih"

Futa posle svega vodi JK na sud! Hoće da uzme pare po svaku cenu, lista pevača je dugačka: Šok!
Aleksandar Radulović Futa - Copyright ATAImages/M. M.

Aleksandar Radulović Futa, pokrenuvši proces vezan za autorska prava, pred objavljivanje albuma Jelene Karleuše „Alfe" i „Omege" „strajkovao" pevačicin Jutjub kanal, pa je onda sa još nekoliko izvođača bez pardona ušao u „rat", tvrdeći da mu pojedinci i duguju izvesni novac. Epilog istog sada, na šok mnogih, potražiće na sudu sa namerom da se opari, a pored Jelene, već je još i nekolicinu tužio.

- U decembru je suđenje (sa Karleušom). Nije samo Jelena u pitanju, mnogo njih je u pitanju, ona je samo jedan primer - počeo je priču Futa, prenose domaći mediji pisanje „Sveta", a kompozitor je potom nastavio da „peva istu pesmu" kao i do sada, vezanu za autorska prava, dodajući kako mu se „spisak spornih sastoji od oko trideset poznatih imena".

„Pobrkali ste redosled"?

Jelena Karleuša, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Zakon o autorskom pravu kaže da autor mora da pita da li nešto može da se snimi i iskoristi. Ne može svako da snima kad hoće i šta hoće i kači na razne kanale. Stvar je u redosledu koraka, koji su mnogi pobrkali. Svi novi pevači obrađuju stare pesme, jer im daju garanciju da su već prošle, pa će biti slušane. Nemamo ništa protiv, ali moramo da se pitamo. Mislim da je pametnije da se snimaju nove pesme, a ne samo da se obrađuju - kazao je on.

Onda, otkrio je s koliko ih je još u sporu, pored JK i Ace Lukasa, rekavši „kako to ni sam ne zna".

- Ne znam. To radi neka ekipa koja se bavi tim. Postoji spisak, morao bih da prelistam katalog, mnogo pesama imam. Ima ih jedno tridesetak - zaključio je Aleksandar.

Aca Lukas, ATAImages/ A. H.
 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike