Goca Božinovska se prisetila teškog detinjstva: Živeli smo u šupi jer nam je zemljotres porušio kuću

03.11.2023

21:51

0

Goca Božinovska se prisetila teškog detinjstva: Živeli smo u šupi jer nam je zemljotres porušio kuću
Goca Božinovska - Copyright ATAImages/M. M.

Pevačica Goca Božinovska rođena je 1965. godine u Kraljevu, a nije krila da potiče iz teškog siromaštva. Svoje detinjstvo pamti po napornom radu jer su i ona i sestra još u školskom periodu radile, kako bi pomogle roditeljima. 

Ipak, i tada je sanjala velike snove i bila sigurna da će se baviti muzikom. 

- Moja životna priča, od detinjstva pa do dana današnjeg uvek je bila neka muka. Ništa mi nije išlo tako glatko. Rodila sam se u vozu i dolazak na svet sam dočekala na podu. Odrastala sam u siromašnoj porodici. Živeli smo u šupi jer nam je zemljotres porušio kuću. Rasli smo u jednoj sobici bez struje. Bila sam niska, sitna i neuhranjena. Zvali su me ‘mali vrapčić‘. Oduvek sam maštala da ću jednog dana imati mnogo i da ću nešto da stvorim, ali nisam znala kako i odakle. Znala sam da ću u životu pevati, ali nisam znala koliko pevanjem može da se daleko dogura. Jako se teško živelo. Majka mi je bila domaćica i radila je u nadnici, a otac na železnici. Sestra i ja, još kao male, pomagale smo majci u nadničarskim poslovima. Bogati seljaci su nas plaćali kao da smo odrasle. Tako da sam od detinjstva zarađivala. Posle rada operem ruke, ručam i idem u školu. Bila sam dobro dete i dobar đak - rekla je ona, prenosi Blic. 

Mnogo godina kasnije otkrila je i da je jednoj pevačici slala pisma i molila je da je usvoji. 

- Bila sam namazana već kao dete. Pevala sam od malih nogu, govorila sam da ću biti naslednica Lepe Lukić, pisala sam joj pisma, kako bih volela da me usvoji, da mi ona bude majka. Ispričala sam joj to mnogo godina kasnije u Kanadi, umrla je od smeha - pričala je svojevremeno Goca i dodala: 

- Moja majka je lepo pevala, ali joj otac nije dozvoljavao da bude pevačica, to je bilo ozloglašeno zanimanje. I moji su se protivili jer sam iz kafane išla pravo u školu. Tata je govorio da prvo završim školu, ali ja sam morala da pevam. Porasla sam tek u 17. godini, u osmom razredu bila sam najmanja, bez grudi, kao ružno pače, mršava. Jednom su mi se dok sam vozila bicikl zavezala creva od gladi, nikad nisam volela da jedem. Kasno su mi i hormoni proradili, ali odjednom sam se pretvorila u lepu devojku. Sve mi se brzo desilo, ono o čemu sam maštala u detinjstvu ostvarilo se preko noći.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike