Vedrana Rudan tvrdi da je Aleksandra Prijović u Hrvatskoj veća zvezda nego premijer: "Ona je više uradila za mir između Srba i Hrvata"

28.10.2023

17:14

0

Književnica se pomirila sa tim da su došla neka nova vremena

Vedrana Rudan tvrdi da je Aleksandra Prijović u Hrvatskoj veća zvezda nego premijer: "Ona je više uradila za mir između Srba i Hrvata"
Vedrana Rudan - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Nakon što je održala tri solistička koncerta u Štark Areni u Beogradu, Aleksandra Prijović je turneju "Od istoka do zapada" nastavila nizom koncerata u regionu. Ovakav uspeh vrlo mlade pevačice je mnoge iznenadio, pogotovo činjenica da je u zagrebačkoj Areni rasprodala čak pet koncerata. 

Stariji deo hrvatske javnosti bio je iznenađen ovakvim odazivom publike, te je ova tema pokrenula brojne debate čak i među onima koji ne slušaju folk muziku. Među njima, oglasila se i književnica Vedrana Rudan i stala na stranu mlade pevačice. 

ATAImages/Mateja Stanisavljević
Vedrana Rudan

- Mladi ljudi su pre svega pametni, nisu opterećeni nikakvom prošlošču jer su profesori koji predaju u školi toliko dosadni, pa iako ih huškaju u nekom smeru, oni to ne čuju jer su na telefonima. Mogu klepetati šta im je volja, njih to ne dotiče - počela je književnica i dodala:

- I ta Aleksandra, ona je u Hrvatskoj sigurno veća zvezda nego naš premijer. Za nju znaju svi. A kako se zove premijer Hrvatske moja unuka sigurno ne zna niti ju je briga. Ja sam pitala svoju unuku da li zna ko je Aleksandra Prijović, a ona kaže ‘nona, kako to možeš da me pitaš?’ i onda krene da peva njene pesme, koje ja naravno ne znam - rekla je Vedrana Rudan.

ATAImages/Antonio Ahel
Aleksandra Prijović

Književnica je dodala i da Aleksandrinoj publici nema šta da se zameri, kao i da je ona više uradila za dobre nacionalne odnose između Srbije i Hrvatske, nego brojni zvaničnici. 

- Ne može nazad. Ne možemo mi našu decu pretvoriti u nekakve male ustaše. Ne mi, nego neki naši političari. To su neka druga deca i druge generacije. Oni odlučuju šta će voleti, šta će im se sviđati, a to što nekakav Huljić lupeta – oni ni ne znaju ko je Huljić. Njima je Aleksandra carica i tu staje sve. I neka je. Više je Aleksandra napravila za mir između Srba i Hrvata nego svo smeće koje se slika u odelima i čas je u ratu, a čas je u miru - zaključila je Vedrana Rudan gostujući na Nova TV.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike