Džejev veliki prijatelj progovorio o filmu "Nedelja", poslednjem susretu sa pevačem i njegovim ćerkama: On je bio biser na đubrištu! (VIDEO)

25.10.2023

19:16

0

Miodrag Mića Sovtić se prisetio i trenutka kada je i sam pevač razmišljao o tome da snimi film, ali to nije dočekao

Džejev veliki prijatelj progovorio o filmu "Nedelja", poslednjem susretu sa pevačem i njegovim ćerkama: On je bio biser na đubrištu! (VIDEO)
Džej Ramadanovski - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

U omiljenom kafiću Džeja Ramadanovskog danas je održana specijalna projekcija prvog trejlera filma "Nedelja", koji je sniman po detaljima iz života legendarnog pevača. 

Ovaj film obuhvata period Džejevog života od 1976. do 1992. godine, a u to vreme se on družio i sa Mićom Sovtićem, biznismenom i suprugom naše glumice Anice Dobre, koja takođe igra u filmu. On je za domaće emdije, među kojima je bila i ekipa 24sedam, govorio o filmu, poslednjem susretu sa Džejem, njihovom druženju i ćerkama.

- Pogledao sam neke scene, nisam ceo film još uvek. Ovo budi u meni nešto posebno, učestvovao sam u toj priči, pokušao sam na neki svoj način da doprinesem. Bila nam je namera da snimimo film o Džeju, ali i o Dorćolu iz tih vremena. Film je do perioda '92 godine, do njegovog uspeha na Tašu - ispričao je Mića, pa dodao:

ATAImages/ Antonio Ahel
Miodrag Mića Sovtić

- Moj lik glumi Aleksej Bjelogrlić, ali ću se pojaviti i ja u jednoj sceni. Ono što je meni bilo bitno jeste da sve bude autentično. Ništa nije izmišljeno. Teško je bilo. Moji drugovi i ja smo gledali neke delove filma, svi smo plakali. Osetili smo neku jezu, nama koji smo tu rasli. 

Biser na đubrištu

Mića je otkrio i po čemu pamti Džeja, ali i kako je izgledao njihov poslednji susret.

- Pamtim ga kao biser na đubrištu. On sija, stalno je nasmejan, bio spreman na priču, na šalu. Dosta smo izgubili, bio nam je veliki prijatelj. Naš poslednji razgovor... Došao je ovde u piceriju, to je bio četvrtak, on je u nedelju umro. Nismo slutili da će doći kraj, ali nije dobro izgledao. Mada kod njega se to zadnjih godina nije ni znalo. Trebalo je da ode kod doktora. ali nije hteo, imao je sve upute od lekara, ali nije slušao. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Mural Džeju Ramadanovskom

Džej je hteo da snimi film

Kako je Mića otkrio, i sam Džej je još za života imao želju da napravi film.

- On je hteo da se snimi film, da se zove "Bela žena", mada ne znam da li bi bio autentičan. Što se tiče pesme, Ceca je snimala, Futa je za njega pisao, pa nije objavio, verujem da će biti dobro, ali nisam čuo pesmu. Što se tiče poznatih, pojavljuju se likovi Rake Đokić, Futa i Marina, oni su bili tu u to vreme. Brena je dosta uticala da ga uzme Raka, ona mu je rekla "Uzmi ovog malog, on je strašan" i tako je to počelo. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Miodrag Mića Sovtić

Za Džejeve ćerke posebna premijera filma

Ana i Marija, Džejeve ćerke, nisu bile prisutne na konferenciji

- Poveravali smo se jedan drugom, ja sam znao sve tajne njegove i on moje. Njemu ko da ispriča nešto, on nikad nije prenosio. Čuo sam se sa ćerkama njegovim, bio sam i na Marijinoj svadbi. Oni film nisu gledali, za njih ćemo napraviti posebno premijeru. Imam tremu, kako će prihvatiti to. Ali se nadam da će biti dobro. Radiće se i serija od 12 epizoda, ima dosta materijala. 

Šta je rekao o Husi, koji tumači lik Džeja ali i o još nekim detaljima njegovog života, pogledajte u videu ispod.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike