Petra Divac u prvom televizijskom pojavljivanju dotakla se teme usvajanja: Deca su me zezala zbog toga!

20.10.2023

21:50

0

Govorili bi kako su joj se roditelji odlučili na takav korak da bi „u javnost bila poslata dobra slika"...

Petra Divac u prvom televizijskom pojavljivanju dotakla se teme usvajanja: Deca su me zezala zbog toga!
Petra Divac - Copyright Instagram screenshot / padivac

Ćerka Ane i Vlada Divca koju je poznati par usvojio, Petra, dotakla se ove teme tokom svog prvog televizijskog pojavljivanja. Ona je kazala kako je s tom informacijom rasla i da joj nikako nije „palo s neba" da je usvojena.

- Odrasla sam s tom činjenicom, znala sam tu informaciju i nije to meni samo odjednom saopšteno, da kažem niotkud - istakla je Petra, koja je najpre živela u Americi.

U jednom trenutku, međutim, s porodicom se preselila u Srbiju, gde je vrđnjaci baš iz tog razloga nisu baš lepo dočekali.

- Ovde su me deca u školi malo zezala oko toga, da su mene usvojili čisto da bi to dobro izgledalo u novinama, kao neki gest da su uradili... - ispričala je Divčeva naslednica za „Informer TV".

Podsetimo, Ana i Vlade Divac pored Petre imaju i svoja dva sina, Luku i Matiju. Devojčica se porodici pridružila sa šest meseci.

Petra Divac, Instagram screenshot / padivac
 

– Nemam po dva roditelja, imam samo moju mamu i mog tatu. Ljude koji su me odgajili i učinili da postanem nezavisna, inteligentna i jaka devojka. Zatim, imam i biološku majku, ženu koja me je rodila i kojoj ću biti večno zahvalna za to što sam danas okružena pravim ljudima. Ne znam ništa o ženi koja me je rodila, a ni o mom biološkom ocu i nisam u kontaktu sa njima. Volela bih da ih upoznam jednog dana, ali mi se ne žuri. Često mi kroz glavu prolaze pitanja da li ličim na nekoga od njih dvoje i imam li neke njihove osobine... – pisala je svojevremeno Petra na svom blogu.

– Mislim da je mnogo manja trauma za napuštenu decu kada su u hraniteljskim porodicama nego u domu. Ali sve bih ispočetka, jer ne bih znala koliko mogu da volim i šta je zapravo ljubav da nisam usvojila moju Petru – napisala je Divčeva supruga, s druge strane, jednom na Tviteru.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike