Poznati kompozitor opleo po pevačima: Snime moje pesme, objave i zarađuju, a ne pitaju me!

11.10.2023

17:40

0

Kako kaže, čak ga i ne potpišu kao autora dela

Poznati kompozitor opleo po pevačima: Snime moje pesme, objave i zarađuju, a ne pitaju me!
Miša Mijatović - Copyright Mateja Stanisavljević/ATAImages

U poslednje vreme se mnogo prašine podiglo oko autorskih prava između kompozitora, tekstopisaca i pevača, a sada se o svemu oglasio i poznati kompozitor Miša Mijatović.

Kako kaže, njegovo pravo kao autora je neotuđivo.

- Autorska prava su neotuđiva i jedino se autor pita. Ja mogu vama da dam pesmu i da pesma postane hit. Mogu posle pet godina da istu tu pesmu snimim sa nekim mlađim pevačem jer je to moje pravo zakonsko. Tu je onda nastala jedna velika frka oko Jutjuba. Ja kao autor mogu da budem nezadovoljan nečijim pevanjem, snimkom ili kako su obradili tu moju pesmu, a postavili na Jutjub - rekao je Mijatović.

Amir Hamzagic/ATAImages
Miša Mijatović

Miša je dalje ispričao da je imao mnogo slučajeva gde su neki pevači snimali njegove pesme, od toga zarađivali, a njega nisu čak ni za dozvolu pitali.

- Imao sam dosta slučajeva gde su izvođači snimali moje pesme, a da me niko nije pitao, čak me nisu ni potpisali da sam autor. Objavljivali na Jutjub kanal koji je monetizovan i zarađivali novac. Osnovni je red pitati, možda bih ja i džabe dao da mi ožive pesmu koja je zaboravljena. To i meni ide u prilog - ispričao je kompozitor u "Pulsu Srbije".

Podsetimo, oko Aleksandra Radulovića Fute podigla se ogromna prašina u javnosti pošto je najpre zbog procesa koji je on pokrenuo, a vezanog za autorska prava, Jelena Karleuša ostala bez Jutjub kanala tik pred objavljivanje albuma „Alfa". Ubrzo, kompozitor se bio obrušio i na Acu Lukasa, tvrdeći da mu on duguje izvesni novac. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike