Futa zamalo upropastio Karleušin album, a sad se obrušio na Lukasa: Tvrdi da mu duguje novac

16.08.2023

12:51

0

Spisak onih koji mu duguju je dugačak

Futa zamalo upropastio Karleušin album, a sad se obrušio na Lukasa: Tvrdi da mu duguje novac
Aleksandar Futa Radulović - Copyright ATAImages/M.M.

Kompozitor Aleksandar Radulović Futa, nakon smrti supruge Marine Tucaković i sina Milana Laće Radulovića, vodi sudske sporove sa mnogobrojnim pevačima. Sa nekima zbog zaštite autorskih prava, a sa drugima zbog novca. 

Futa je otkrio i da se, između ostalih, sudi sa pevačem Acom Lukasom.

ATAImages/ Antonio Ahel
Aca Lukas

 

- Taj sudski spor nema veze sa Jutjubom, imam dve presude da mi duguje novac, ali to je na konto dugovanja novca. Na kraju mi nije isplatio i sad to ide preko javnih izvršitelja - rekao je Futa, otkrivajući sa kojim pevačima nikada nije imao problema prilikom saradnje.

- Sa Cecom sam radio tri albuma, 1993, 1994. i 1995. godine. Posle sam prešao na Lukasa i Samardžića, nisam mogao ni da stignem. Opet ćemo mi nešto da radimo, ali ne bih da odajem tajnu. Ceca, Ana Bekuta, Željko Samardžić, Saša Matić, to su izvođači koji shvataju tematiku, nemamo sa njima problem, i sa njima možemo da sarađujemo, a neki kreiraju svoju politiku - kazao je Radulović. 

Podsetimo, poznato je da je Futa u želji da zaštiti autorska prava tužio Jelenu Karleušu, te joj je zbog toga i ugašen Jutjub kanal, a na njenom novom albumu se nije našla pesma „Runde”, koju je za nju napisao Milan Raduović Laća. 

ATAImages/M.M.
Jelena Karleuša, Aleksandar Radulović Futa

Kako je objasnio, JK je stupila sa njim u kontakt, ali on nije imao nameru da priča sa njom. 

- Zvala me je, ali ja nisam hteo ni da razgovaram, pa sam je prebacio na ekipu koja radi u naše ime. Sud neće ništa rešiti, može samo da konstatuje, a to je da su autori u pravu. Ako drugi žele da nastave kao ona ići će glavom kroza zid, pa ćemo videti dokle će dogurati - rekao je Futa za Novu.rs. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike