Šakira u problemu: Pevačica na listi milionskih dužnika

06.10.2021

12:21

0

Pop zvezdu je državno tužilaštvo u Barseloni optužilo za neplaćanje ukupno 14, 5 miliona evra poreza u Španiji između 2012. i 2014. godine.

Šakira u problemu: Pevačica na listi milionskih dužnika
profimedia-0088383081 - Copyright Profimedia

Mnoge ličnosti žive život kao iz bajke, a sviha dugovanja i kredite drže u najvećoj tajnosti. U arhivi takozvanih finansijskih dokumentaa ikada, nazvanih „Pandorini dokumenti”, razotkrivene su finansijske tajne brojnih poznatih imena. Na listi se nalazi 330 dužnika u više od 90 zemalja, a među njima našle su se i neke svetske zvezde.

Među njima su pop pevačica Šakira, nemačka manekenka Klaudija Šifer, te indijski igrač kriketa Sačin Tendulkar.

Šakira, Printscreen Youtube/ 60minutes
 

Pandorini dokumenti tako otkrivaju da je Šakira osnovala offshore-fabriku na Devičanskim ostrvima, kako bi prikrila svoju imovinu i da se sudi sa španskom vladom zbog utaje poreza. 

Naime, nju je državno tužilaštvo u Barseloni optužilo za neplaćanje ukupno 14, 5 miliona evra poreza u Španiji između 2012. i 2014. godine.

- Dokumenti priloženi uz tužbu dovoljan su dokaz da je načinjen prekršaj, pa može da se nastavi sa postupkom - naveo je sudija tada u dokumentu.

Dok tužioci tvrde da je Šakira živela u Kataloniji tokom spornih godina, njeni predstavnici kažu da nije živela u Španiji do 2015. godine i da je ispunila sve poreske obaveze.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike