Mirka Vasiljević o kritikama i savetima sa snimanja serije „Ljubav, navika, panika”: Vaspitno me je šljapnuo preko dlanova

24.09.2023

09:27

0

Tada je imala samo 15 godina

Mirka Vasiljević o kritikama i savetima sa snimanja serije „Ljubav, navika, panika”: Vaspitno me je šljapnuo preko dlanova
Mirka Vasiljević - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Mirka Vasiljević je imala samo 15 godina kada je dobila ulogu u seriji „Ljubav, navika, panika” koja se emitovala 2005. godine. Već tada je imala priliku da igra rame uz rame sa Sekom Sablić i Nikolom Simićem, a glumica je otkrila detalje njihovog odnosa, ali i sve dogodovštine sa seta.

- Svaki put kada bih počela da glumim i mlataram rukama, on bi me vaspitno šljepnuo preko dlanova i rekao: „Ne glumi rukama, već glavom”. To je jedan od značajnijih saveta koje sam usvojila - priča Mirka i objašnjava šta joj je reditelj Šuljagić rekao kada joj je ponudio ulogu:

Printscreen/Pink TV
Mirka Vasiljević

- Pitao me je da li smatram da mogu da iznesem Janjin lik s obzirom na to da sam bila veoma mlada i neiskusna, jer sam pre toga glumila samo u filmu "Mi nismo anđeli 2”. Rekao mi je da se ne prihvatam posla ako mislim da ne mogu, jer ako ne odglumim dobro, mogu da upropastim i Seku i Nikolu. Kao iz topa sam rekla: „Mogu”! Tako je sve počelo.

Kako snimanja podrazumevaju brojna odricanja i ne tako dobre navike, Mirka ističe da zbog te serije godinama ne jede sendviče.

- Sada kad vidim sendviče, odmah me asociraju na seriju jer su nam ih stalno donosili tokom snimanja. Smučili su mi se i od tada ih više ne jedem - kazala je Mirka. 

Printscreen/Pink TV
Mirka Vasiljević

 

U seriji je gotovo svaki kadar delila sa sestrom Marijom Karan, koja je u to vreme bila na trećoj godini Fakulteta dramskih umetnosti i koja joj je bila velika podrška.

- Sećam se da je jednom spremala ispit iz dikcije i da je na snimanje donela skripte iz kojih je učila. Sedela sam zajedno s njom i iščitavala tekst i tako sam usavršavala svoju glumu i govor - završava priču Mirka za Informer.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike