Šok odbrana repera Desingerice isplivala u javnost! Toksikolog dao svoj komentar: To o čemu on priča apsolutno nije moguće!

22.09.2023

12:35

0

Kako naglašava - ne morate biti čak ni stručnjak, dovoljno je da koristite logiku da biste to shvatili

Šok odbrana repera Desingerice isplivala u javnost! Toksikolog dao svoj komentar: To o čemu on priča apsolutno nije moguće!
Dragomir Despić Desingerica - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Dragomir Despić Desingerica početkom meseca bio je priveden pošto je na Zrenjaninskom putu u Beogradu, van naselja, počinio nekoliko ozbiljnih saobraćajnih prekršaja. Na suđenju, priznao je da je vozio brzinom većom od ograničenja - prvo je na delu puta gde je ograničenje brzine 80 km/h vozio 130, saznaje „Informer", a onda je na saobraćajnici gde je brzina kretanja ograničena na 50km/h išao čak 135 kilometara na sat. Potom, zaustavljen je u svom džipu „bmw", nakon čega je policija po ustaljenoj proceduri, prema ondašnjim napisima, takozvanim „droga testom" utvrdila da je Desingerica vozio i pod dejstvom kanabisa.

Kazna na kaznu

Dragomir Despić Desingerica, ATAImages/M. P.
 

Za prekoračenje brzine od 50 kilometara Despića očekuje novčana kazna između 10.000 i 20.000 dinara, tri kaznena poena i ukoliko ne zaključi sporazum o priznanju krivice, oduzimanje dozvole na mesec dana. U drugom slučaju, kada je reper prekoračio brzinu za 85 kilometara, očekuje ga novčana kazna od 100.000 do 120.000 dinara, osam meseci zabrane upravljanja vozilom i 14 kaznenih poena.

Despić je potom bio isključen iz saobraćaja u trajanju od 24 sata i određeno mu je bilo zadržavanje do 12 sati u policijskoj stanici Novi Beograd. Po isteku istog, odveden je kod dežurnog sudije Prekršajnog suda u Beogradu, gde je do detalja objasnio kako je „zapao u nevolju".

- Dragomir je priznao da je vozio brzinom većom od ograničenja, međutim u svoju odbranu je rekao da se policijski presretač, koji inače izgleda kao civilni automobil, „zalepio" iza njegovog džipa i da ga je to nateralo da doda gas i prekorači brzinu. Međutim kada ga je sudija pitao zbog čega se nije prestrojio u desnu traku i tako izbegao neprijatnu situaciju, poznati muzičar je odgovorio da od drugih vozila nije mogao da se prestroji – rekao je insajder za pomenute medije, upućen u čitav slučaj.

Zatim, na pitanje sudije kako objašnjava prisustvo narkotika u krvi, Desingerica je demantovao da se drogirao i ispričao je kako je bio u društvu „nekih ljudi" koji su konzumirali opojne droge, pa je verovatno udahnuo dim opijata.

„Desi se, slučajno..."

- Navodno, on se branio činjenicom da je javna ličnost i da se kreće u širem krugu ljudi pa se ponekad desi da neko u njegovom prisustvu konzumira neku od opojnih droga. Dodao je i kako je verovatno, sasvim slučajno, udahnuo dim opijata pa je verovatno zbog toga aparat očitao prisustvo narkotika u organizmu – kazao je izvor, pa dodao:

- On je verovatno dao krv na analizu odmah nakon isteka zadržavanja i rezultat će pokazati da li je bio pozitivan ili nije.

Podsetimo, nakon učinjenih prekršaja, policajci su pretresli automobil kojim je Despić upravljao i u prtljažniku su pronašli testeru i palicu. Takođe, džip „bmw" privremeno je oduzet Desingerici kako bi se proverila legalnost automobila, što je takođe ustaljena policijska procedura.

I ranije pravio prekršaje

Dragomir Despić Desingerica, Printscreen RTVPink
 

Inače, prema nezvaničnim saznanjima pomenutih medija, Dragomir Despić je i ranije pravio prekršaje u saobraćaju. Navodno, neki od predmeta protiv njega su zastareli, ali u nekima postupak još uvek traje.

Akonto čitave ove priče, inače, oglasio se toksikolog, dr Radomir Kovačević, pa objasnio da je količina koju Despić tvrdi da je „zakačio" u stvari - apsolutno zanemarljiva.

- To je samo naivna odbrana i to o čemu on priča apsolutno nije moguće. Tačno je da boravkom u istoj prostoriji osoba koja lično ne konzumira thc može da unese u organizam određenu količinu, ali ta količina je apsolutno zanemarljiva. Možemo reći i da je on bio pasivan konzumator, ali količina koju je samo prisustvom u istoj prostoriji mogao da unese je apsolutno nedovoljna da on bude pozitivan na testu za narkotike i takvu odbranu treba ignorisati - kazao je „Informeru" on, a onda dodao i da je vrlo lako dokazati namernu konzumaciju ove psihoaktivne supstance; štaviše, prema njegovim rečima, čovek za to ne mora uopšte biti ni stručnjak, već samo treba „da uključi logiku".

- Ne morate biti čak ni stručnjak, dovoljno je da koristite logiku. Pre same konzumacije thc-a potrebno je da thc zapalite, zatim da ga inhalirate, a njega organizam dalje prerađuje i on iz njega izlazi u potpuno drugom obliku. Dakle, u pitanju je proces. Sve to je analitički lako dokazivo. Jedan od primera za to su i nargila barovi u kojima se konzumira svašta. Naravno, narkotike ne konzumira svako ko uđe u nargila bar, ali kada bismo se vodili logikom optuženog, svako ko iz nargila bara izađe bi bio pod dejstvom narkotika, a to nije moguće.

Dragomir Despić Desingerica, Printscreen Hype TV
 

S obzirom na to da Desingerica često pravi saobraćajne prekršaje, kao i da je svojevremeno imao teži saobraćajni udes u trenutku kada je sa njim bila njegova žena, dr Kovačević kaže da nije isključeno ni to da je „njegovo divljačko ponašanje u saobraćaju upravo posledica korišćenja opijata".

- S obzirom na to da je napravio i niz prekršaja u saobraćaju, nije isključeno ni da su na to uticale upravo psihoaktivne supstance. To vam je kao sa alkoholom, nakon konzumiranja neko bude veseo, nego agresivan, neko čak i suicidalan. Daljim testovima će se utvrditi količina koju je dotični imao u organizmu, te će u skladu sa tim biti i procesuiran - zaključio je za pomenute medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike