Porodica Gudelj učestvovala u osnivanju srpske parohije na jugu Španije: Oglasio se svekar Anastasije Ražnatović!

15.09.2023

21:50

0

Za to su najpre dobili blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa zapadnoevropskog, Justina

Porodica Gudelj učestvovala u osnivanju srpske parohije na jugu Španije: Oglasio se svekar Anastasije Ražnatović!
Nemanja Gudelj - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Porodica fudbalera Nemanje Gudelja na čelu sa njegovim ocem Nebojšom, a i uz pomoć brojnih Srba koji žive u Andaluziji na jugu Španije, učestvovala je, navodi se, u osnivanju jedne tamošnje srpske parohije. U junu i uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva Episkopa zapadnoevropskog Justina pomogli su i u osnivanju naše parohije čije je sedište u Marbelji, piše dalje „Kurir". Prva sveta liturgija služila se u nedelju 10. septembra uz prisustvo našeg naroda koji živi u ovoj pokrajini pomenute zemlje. Parohiju u Andaluziji na jugu Španije osnovao je protojerej-stavrofor Dušan Erdelj.

- Porodica Gudelj je godinama ktitor crkve. Zajedničkim snagama pokrenuli smo parohiju Svetog Nektarija u Bredi u Holandiji. Nakon nekoliko godina oni su se preselili za Španiju i zajedno sa drugim uglednim Srbima pokrenuli ideju za osnivanje parohije u Andaluziji. Porodica su koja voli Gospoda i rado se odazivaju crkvenim događajima. Pre nekoliko godina Nebojša i Olivera (Nemanjina majka) bili su i kumovi crkvene slave u Bredi - objasnio je, pa dodao:

Nebojša Gudelj, Printscreen / NAC TV
 

- Poznajem ih skoro 20 godina, još kada su deca bila mala. Nebojša i Olivera su živeli tiho, porodično i uvek se sa ljudima iz crkve ponašali kao da su im familija. Dok su živeli u Holandiji, dečaci i Vanja (Nemanjina sestra) su nam dolazili na bogosluženje, svi smo se radovali kada dođu.

- Vrlo jasno je da se radi o jednoj poštenoj i dobroj porodici, koja je i svoje naslednike vaspitavala u duhu pravoslavlja, poštenja, skromnosti i sa izuzetnim akcentom na čuvanju srpske tradicije i kulture u zapadnoj evropi - istakao je otac Erdelj.

- Desio se prvi susret Srba u Andaluziji! Ujedno, u ime našeg naroda pokrajine Andaluzije, izrazili smo veliku želju da osnujemo parohiju u Andaluziji. Nadamo se da ćemo ostvariti naše želje i da ćemo parohijsko iskustvo našeg oca Dušana Erdelja, kao i sve lepe dolaske koje smo imali i videli u Holandiji i Belgiji, uspeti takođe da prenesemo na područje Andaluzije - izjavio je potom Nebojša Gudelj za pomenute medije, akonto čitave priče.

Krštenje pod Ostrogom

Prema daljim saznanjima, Nemanja, Dragiša, Olivera i Vanja su kršteni pod Ostrogom u Crnoj Gori dok je Nebojsa kršten kao mali u Popovom polju, kod Trebinja.

Fudbaler i Anastasija Ražnatović, sa druge strane, nedavno su izgovorili sudbonosno „da" pred Bogom - njemu je to bilo izuzetno važno ne bi li nastavio tradiciju svoje porodice kojoj je hrišćanstvo i vera na prvom mestu.

Anastasija i Nemanja Gudelj na dan venčanja, Instagram printscreen/rachiddriverchaff
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike