Oglasio se Bregovićev tim: Evo zašto mu je zabranjen ulazak u Moldaviju!

21.08.2023

21:55

0

Goran, inače, nastavlja ugovorenu turneju - već u sredu

Oglasio se Bregovićev tim: Evo zašto mu je zabranjen ulazak u Moldaviju!
Goran Bregović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Prethodnog dana organizatori „Guitar Music Festival-a" koji se održava u Moldaviji istakli su kako Goranu Bregoviću nije dozvoljen ulazak u ovu zemlju. Iz tog razloga, njegov menadžerski tim oglasio se za medije pa objasnio - šta se desilo, pa je čuvenog muzičara ovako nešto snašlo.

- Bregovićev koncert je morao da bude odložen jer organizatori festivala iz Moldavije nisu pripremili potrebnu dokumentaciju u skladu sa novim uslovima ulaska državljana Srbije u tu zemlju. Goran nije ni krenuo put Kišnjeva pošto je išao sa druge destinacije – rečeno je bilo, prenose domaći mediji, a zatim, tim je dodao:

Nastavlja gde je stao

Goran Bregović, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Za njega ne bi ni bilo problema, jer on poseduje francuski pasoš, ali za članove orkestra organizatori nisu „odradili“ potrebnu dokumentaciju. Zbog toga su se svi uredno vratili preko Istanbula i već u sredu Goran nastavlja ugovorenu turneju. Očekuju ga nastupi u Portugalu, Austriji, Turskoj, Grčkoj i Rumuniji po najprestižnijim muzičkim festivalima koji se održavaju krajem leta i početkom jeseni - obrazloženo je.

Podsetimo, Bregović se juče posle neprijatnosti oglasio saopštenjem koje je potom i „Guitar Music Festival" objavio na svojoj zvaničnoj stranici.

Goran Bregović, Instagram printscreen/gustar_festival
 

– Sa svim svojim muzičarima gostujem po celoj Evropi i nikada nigde nije bilo problema. Volim vašu zemlju mnogo i uživam u svakoj prilici da nastupim u Moldaviji, posebno na ovako živopisnom i jedinstvenom festivalu. Veoma mi je žao što sam bio uskraćen za radost i zadovoljstvo pojavljivanja ovog puta pred vama - naveo je bio Brega.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike