Kako je Brega svojevremeno prošao u kafani sa Džejom i Dorćolcima: Pucnjava, prosidba, sve se naređalo!

22.09.2021

21:06 >> 07:24

0

Izvesni žestoki momci čestitali su mu kako je sve mirno podneo, međutim, s mesta se nije pomerio jer ima slabe reflekse, otkrio je on

Kako je Brega svojevremeno prošao u kafani sa Džejom i Dorćolcima: Pucnjava, prosidba, sve se naređalo!
Copyright Goran Bregović ATAImages/M. M.

Goran Bregović prisetio se lude noći u kafani s Džejom, pucnjave koja se odvila, a onda i prosidbe, kojoj se niko od prisutnih nije nadao. U jednom intervjuu, Brega je otkrio kako se nije ni pomerio dok su svi „skakali pod stolove” – ali samo zato što, prema sopstvenim rečima, ima slabe reflekse.

Pročitajte još:

– Džej me je pozvao i rekao da ide ekipa sa Dorćola u jednu kafanu na provod i da hoće da pođem sa njima. Otišli smo u tu kafanu gde je bilo puno profesionalnih pevača. Bio je baš dobar provod. I sad mi, kako sedimo, gledamo u stepenice kojima se silazi u kafanu. Odjednom se pojavljuje jedan u kupaćim gaćama, vadi pištolj iz gaća i kreće da puca. Puca u zvučnike, puca u klavijature. I svi popadaše pod stolove. Jedini ja sedim – pričao je Brega, a prenosi „Mondo”, pa nastavlja da priča o tome kako su se ljudi vratili na svoja mesta tek pošto se čovek „ispucao pa otišao”.

– Ovi krenuli da izlaze ispod stolova, a jedan frajer sa buketom ruža prilazi i pruža buket pevačici Mini, dok drugi vadi prsten i prosi je. Posle je sve krenulo u nekom drugom ritmu, krenulo ka svadbi. I niko nije policiju zvao. Posle su neki zamerili Džeju što nije zvao onog tipa u gaćama. Zaboravili su da ga pozovu u izlazak i on je došao da im objasni da to ne može tako. Sutradan je on zvao da se izvini što je to uradio – ispričao je Brega, pa dodao kako je dobio čestitke od izvesnih žestokih momaka, jer je sve dobro podneo.

Džej Ramadanovski ATAImages/Antonio Ahel

– A ja kontam, ma kakvi živci, nego imam slabe reflekse.

Brat u SAD

Govoreći o našem mentalitetu, prisetio se Brega kako je njegov brat hteo da u Njujorku organizuje provod kao što bi to bilo ovde, na ovim prostorima.

– Kad smo se odselili u SAD moj brat je hteo da organizuje nedelju kako se to ovde radi, deca se igraju, vrti se jagnje, igra se fudbal. I to usred Njujorka. Ali je onda došla policija, jer su komšije prijavile da neko vrti psa na ražnju. I dok smo objasnili da nije pas nego jagnje, sve nas je prošla volja – objasnio je Bregović.

Partija karata i lubenica

Sa druge strane, luđe od jagnjeta u Njujorku je svakako Bregovićeva ideja da plovi okeanom.

– Prvi brod sam kupio kad smo Kornelije Kovač i ja radili ploču Zdravka Čolića u jednom mestu kod Makarske. Tog dana sam izgubio na kartama i trebalo je da odem po lubenicu u Makarsku. I tamo vidim neki zgodan brod, pitam da li je na prodaju i tako se vratim sa lubenicom i brodom – otkrio je on, pa nastavio priču o plovidbi.

Goran Bregović ATAImages

– Brod od 10 i po metara mi je stajao i Splitu. Ništa nije pogodno za plovidbu okeanom, okean je užasan. Dvoje je samo pre mene u to vreme to uradilo. Jedan je Zagorac, a drugi Srbin. Dalmatinci kad čuju za tako nešto kažu: „Da li si normalan?” Oni to neće da urade jer znaju kakvo je more. Ali ja sam oduvek znao da hoću da idem na okean. I krenuo sam sa tadašnjom devojkom, a sadašnjom suprugom. Aj’ što smo mi ludi, ali tek njeni roditelji… Zamišljam da meni dođe ćerka i kaže da ide sa dečkom preko okeana… Dečka bih ubio sigurno.

– E, sad, u Šolti ima jedna pećina u kojoj je crkvica i gde su se generacije pomoraca zavetovale kad krenu na daleki put. Rekao sam sebi da ću kad krenem na put preko okeana doći da u toj crkvici zapalim sveću. Taj dan kad smo krenuli, ja se setim tek kod Visa da sam zaboravio da odem u crkvicu. Tu noć krene takva bura kakvu svet nije video. Kormilo mi je u ruci puklo. Ostao mi je u ruci samo jedan mali gvozdeni deo kojim sam uspeo da dođem do Barija. Imam i dan-danas jednu tačku na leđima koja me boli zbog te noći – ispričao je on, pa dodao kako je na kraju sve dobro bilo, a plovidbu preko okeana su završili za 25 dana.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike