Asim Bajrić progovorio o zdravlju pošto je preživeo srčani udar: Trnule su mi ruke i noge, imao sam bolove

20.08.2023

19:55

0

Pevač je mislio da je u pitanju umor

Asim Bajrić progovorio o zdravlju pošto je preživeo srčani udar: Trnule su mi ruke i noge, imao sam bolove
Asim Bajrić - Copyright Instagram printscreen/asimbajric_official

Pevač Asim Bajrić je pre nekoliko dana doživeo srčani udar, zbog čega je odmah smešten u bolnicu. Zbog začepljenja krvnih sudova Bajriću je ugrađen stent, a pevač je sve predstojeće nastupe otkazao. 

Kako je pevač istakao brz način života i previše obaveza su dovele do toga da potpuno zapostavi svoje zdravlje.

- Tako je to kada čovek u životu o svemu više razmišlja i vodi računa, a ponajmanje o zdravlju. Barem je tako u mom slučaju do sada bilo. Ali, kada se čovek najmanje nada, dragi Bog mu pošalje opomenu i onda shvatiš da osim zdravlja ništa u životu nije preče. Još uvek se nalazim u bolnici u Tuzli, a ono što se pre toga dešavalo bilo je kao na filmskom platnu. Naime, nakon vikenda koji je bio radan i stresan desilo se to što se desilo - rekao je pevač.

Pre nego što je nastupio srčani udar, Bajrić je osećao poteškoće, ali nije preterano vodio brigu o tome, misleći da je u pitanju umor. 

- Trnule su mi ruke i noge, imao sam bolove u leđima, ali sve sam mislio da je to od previše posla, putovanja, stresa, kosti su me bolele. Ali, tešio sam sam sebe da nije ništa. Dve noći pre pevao sam na svadbi u Velikoj Kladuši, subota je bila Bugojno, a onda je usledila Busovača, zatim sam sa suprugom bio dva dana u Sarajevu. Nakon toga smo se vratili u Lukavac, tačnije kući u Poljice. Dan posle, u utorak sam otišao sa rajom u šumu da sedimo, šetamo, da se družimo, vratili smo se negde predveče. Deci sam rekao da idemo ranije na spavanje, a meni se u jednom momentu desi, da mi kroz čitavo telo kao roj mrava prolazi - kazao je pevač objašnjavajući da je tu noć teško podneo: 

 

 

- Tu noć sam jedva, jedva izdržao. Nisam uopšte mogao spavati, te ujutro odmah pozovem jednu rođaku koja je medicinska sestra i koja poznaje okolne doktore da me odmah prime i izvrše kontrolu. Tada mi počne celo telo trnuti. Sreća bila je jedna doktorka u selu Poljice koja je imala aparat za kontrolu srca, kada me priključila njene prve reči su bile: "Hitno, odmah u bolnicu". Odmah su me prebacili na internu u "Plavu kliniku", a tu me dočekao doktor Brkić i njegovi sinovi koji su iz mog sela i vrhunski stručnjaci. Usledio je pregled, a doktor Brkić mi je rekao da je u pitanju infarkt. Njegov sin me je odmah preuzeo i ugradio mi stent. Svi su mi rekli da sam bio jako hitan slučaj, u pitanju su bile minute, da sam malo zakasnio sada ne bismo razgovarali. Glavna srčana vena mi je bila kompletno začepljena - opisao je Bajrić.

Kako kaže, sada će promenii život iz korena, a i „smanjiti gas” kad su u pitanju nastupi.

- Doktor mi je striktno rekao da naredna tri meseca ne smem stati na binu i mikrofon u ruke uzeti, a tako će i biti. Dakle, pre novembra me nema na javnim nastupima, a možda čak ni pre decembra. Možda tek za Novu godinu. Zaista ne želim više da ugrozim svoje zdravlje. A, i kada počnem da pevam neće više biti po tri nastupa u sedmici - rekao je Asim Bajrić za Ekspres.ba.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike