Brena otkrila pozadinu velikog uspeha snaje Aleksandre: Spojila je lepo, pametno i korisno!

18.08.2023

18:25

0

Najavljujući svoj koncert u Nišu dotakla se i „mladih snaga" na estradi, među kojima je svakako i Prijovićeva

Brena otkrila pozadinu velikog uspeha snaje Aleksandre: Spojila je lepo, pametno i korisno!
Lepa Brena - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Lepa Brena je posle izvednog vremena zakazala za 9. septembar koncert u Nišu, u hali „Čair" i najavljuje ga kao „koncert decenije". Govoreći na tu temu za domaće medije, pevačica se osvrnula i na mlađe generacije na sceni, pa svakako pohvalila snaju Aleksandru Prijović, kao nekoga ko je i te kako napredovao od vremena provedenog u „Grandu".

- Što se tiče mladih snaga, Aleksandra je tu među onima koji su zaista fantastično napredovali. Ona ima jedan fantastičan tim na čelu sa Filipom Živojinovićem, gde su oni spojili lepo, pametno i korisno. On je jedan od najboljih producenata u zemlji. I, eto, napreduju. Da su ostali pevači „Granda", svi oni koji su pobedili, da su imali ozbiljne producente i ozbiljnu organizaciju, bili bi svi jako velike zvezde. To kažem jer znam koliko su ta deca fantastični pevači ali im fali da hiperozbijna organizacija koju sam ja imala od 1982. godine – objasnila je ona, pa pozvala sve koji vole njenu muziku da dođu u Niš, obećavajući odličan provod.

Aleksandra Prijović, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Pozivam sve one koji vole muziku Lepe Brene, sve Nišlije koji vole da se dobro zabavljaju da dođu na moj koncert koji je 9. septembra i mogu da vam obećam da ćemo se fantastično zabaviti i da će publika pevati sve te pesme, jer je repertoar veoma originalan i specifičan i biće napravljen specijalno za nišku publiku – naglasila je ona u jednom hotelu, gde se održavala konferencija.

Pevačica se, zatim, prisetila svog poslednjeg nastupa u ovom gradu, pa objasnila što je tamo tako dugo nije bilo.

„Troškovi su preveliki..."

- Mislim da sam 1987. godine poslednji put imala koncert u Nišu, ali možda je bio još jedan koncert između. Promenio se sistem funkcionisanja sa menadžerima i organizacijama koncerata u čitavom području bivše eks Jugoslavije. Krenule su inflacije, otvorilo se puno klubova... Za organizaciju jednog pravog velikog koncerta troškovi su uvek veliki jer se plaća hala, opštinski porez, SOKOJ, ima puno dažbina. Na neki način je postalo neisplativo da radite samo jedan koncert, radilo se tako da naš organizator napravi 15 do 20 koncerata. Uvek je prvi koncert išao za troškove, a drugi je bio prihod. A vi i sami znate da se ekonomska situacija promenila da smo svi mi išli linijom manjeg otpora i radili uglavnom koncerte koji su isplativi i garantovano plaćeni – kazala je Brena.

Onda, pokazala je i da vrlo dobro pamti jednu anegdotu, kada je posle svog koncerta u Nišu išla u Skandinaviju sa „Slatkim grehom".

Lepa Brena, ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

 - Od 1982. do 1990. godine sa „Slatkim grehom” sam bila nekoliko puta u Nišu. Dobro se sećam kada smo radili dva koncerta u Nišu jedan od 17 jedan od 20 časova, a posle smo krenuli našim autobusom za Skandinaviju. Putovali smo celu noć, stigli ujutru u osam sati. Sa bendom sam putovala autobusom, bilo mi je lakše i jednostavnije nego da me vrate u Beograd pa da sačekam avion. Ovako je bilo jako zanimljivije. U Skandinaviji sam videla da svi sede u majicama kratkih rukava pa sam mislila da je toplo, nisam znala da oni vole na 15, 16 stepeni da se sunčaju – ispričala je Lepa Brena, pa istakla i kako je sada ona „samoj sebi menadžer".

„Sad sam tri ili četiri u jedan!"

- Moram da priznam da sam, otkako se moj najbolji menadžer Raka Đokić preselio na onaj svet, preuzela taj posao. Uvek bila svoj sopstveni producent, a danas sam i sam svoj menadžer. Danas sam ja „tri ili četiri u jedan”. Ali ja to volim i mislim da sam naučila mnogo – istakla je ona za medije.

(Blic)

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike