Proglašeni pobednici 62. Dragačevskog sabora trubača! Evo ko je poneo titulu najboljeg trubača

14.08.2023

17:19

0

U konkurenciji je bilo 16 finalista

Proglašeni pobednici 62. Dragačevskog sabora trubača! Evo ko je poneo titulu najboljeg trubača
Sabor Trubača u Guči 2023 - Copyright Promo/Skymusic

Nakon pet dana nezaboravne fešte, spektakularnim desetominutnim vatrometom i uručenjem prestižnih saborskih nagrada završen je 62. Dragačevski sabor trubača. U konkurenciji 16 finalista, za najbolji orkestar proglašen je orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja, dok je titulu najboljeg trubača poneo Bojan Ristić iz Vladičinog Hana.

Promo/Skymusic
Sabor trubača u Guči

Takmičenjem trubačkih orkestara i Gala koncertom Narodnog orkestra RTS-a sa gostima solistima – Nikolom Rokvićem, Banetom Mojićevićem i Aleksandrom Tirnanićem, atmosfera na stadionu sinoć je kulminirala, a Guča je tokom pet dana festivala zabeležila rekordnu posećenost, ugostivši čak pola miliona ljudi! Zahvaljujući saradnji Skymusic-a sa Opštinom Lučani, KC Guča i TO Dragačevo u organizaciji, Sabor je prevazišao sva očekivanja, a postavljeni su i novi strandardi realizacije manifestacije koja je od izuzetne važnosti za državu i srpsku kulturnu baštinu.

Promo/Skymusic
Nikola Rokvić, Aleksandar Tirnanić i Bane Mojićević

Ni tokom poslednje noći nije bilo ništa manje euforije, nego prethodnih večeri, a kako je sve izgledalo pogledajte u narednom snimku.

 

 

Tokom trajanja festivala, Guča je postala muzičkim središtem Evrope i sveta, koje je privuklo nezapamćen broj stranih turista, koji su jednako uživali u svim sadržajima koje ova varošica nudi - igralo se i pevalo od jutra pa sve do duboko u noć, trubači su bili na svakom koraku, ulice su bile preplavljene ljudima tokom celog dana, a ugostiteljski objekti bili su popunjeni do poslednjeg mesta.

Rekordna poseta zabeležena je i na stadionu na kom se odvijao glavni program, a sad već prepoznatljiva spektakularna audio-vizuelna produkcija Skymusic-a upotpunila je i fantastične nastupe majstora trube Dejana Petrovića i njegovog Big Band-a, Dejana Lazarevića, Saše Krstića i mnogih drugih, prethodnih saborskih dana.

Saboru su prethodila dva fenomenalna koncerta Ace Pejovića i Aleksandre Prijović u Predsaborskim danima, sa zabeleženom rekordnom posetom od nekoliko desetina hiljada posetilaca.

Na glavnoj bini na stadionu nastupali su i finalisti konkursa „Kako zvuči beat u Guči“ u organizaciji Skymusic-a - DJ ERKE, BALKAN LORD i DJ DAMNJAN, a BALKAN LORD, prema proceni stručnog žirija odneo je pobedu numerom „Antistress“.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike