Aleksandra Prijović zatvorila Predsaborske dane! Danas svečano otvoren 62. Dragačevski sabor trubača (FOTO/VIDEO)

11.08.2023

16:35

0

„Da li čuješ ovaj zvuk tišine" – orilo se sinoć nešto posle 21 sat, a već prvi taktovi numere kojom je pevačica otvorila koncert izazvali su euforiju i oduševljenje okupljenih

Aleksandra Prijović zatvorila Predsaborske dane! Danas svečano otvoren 62. Dragačevski sabor trubača (FOTO/VIDEO)
Aleksandra Prijović - Copyright ATAImages/M. M.

Pevačica Aleksandra Prijović ponovo je potvrdila status jednog od najboljih koncertnih izvođača - zatvorivši Predsaborne dane u Guči prethodne noći. Čitav doživljaj, inače, bio je upotpunjen vrhunskom audio-video produkcijom za koju je bio zadužen „Skymusic".

Prija je bila dočekana gromoglasnim aplauzom i jakim ovacijama koje su trajale tokom celog njenog nastupa. „Zvuk tišine“, „Sabotiram“, „Dam dam dam“, „Legitimno“, „Devet života“... Samo su neki od njenih hitova koje je nizala jedan za drugim, a publiku je osvojila i numerama svojih kolega koje je otpevala sa jednakim žarom.

Žurka se, nakon koncerta, nastavila u hotelu „Nordic" gde je organizovan poseban muzički program koji će trajati i u narednim danima – očekuju se nastupi najboljih trubačkih orkestara Bobana i Marka Markovića, Vladimira Ivanovića, Bojana Krstića i drugih, kao i koncert Dejana Matića i Ivane Milojević.

Aleksandra je, baš kao i Aco Pejović koji je imao fantastičan koncert u sredu veče, nastupala na Guča festivalu u okviru Predsaborskih dana, koji su prava uvertira za ono što je danas počelo – 62. Dragačevski sabor trubača.

Pogledajte delić atmosfere sa sinoćnjeg koncerta:

 

 

Tačno u 11 sati prasak prangija zvanično je označio početak još jednog izdanja najveće trubačke fešte na svetu, koja će trajati naredna tri dana – sve do nedelje do kasno u noć. Željko Tanasković, ovogodišnji domaćin, u prisustvu mnogobrojnih zvanica, otvorio je Sabor podizanjem Saborske zastave uz himnu „Sa Ovčara i Kablara“, a nepregledna masa ljudi okupila se na centralnom trgu u Guči, kod Spomenika trubaču, da uz igru i prepoznatljiv zvuk truba, pozdravila početak ove veličanstvene manifestacije.

Zvuci trube čuju se iz zvakog kutka Guče, trubački orkestri su na svakom koraku, a atmosfera koja vlada na ulicama ove varošice obećava najluđu žurku, po čemu je Guča i poznata.

Različiti kulturno – umetnički sadržaji i ove godine biće dostupni mnogobrojnim zaljubljenicima u trubu, koji su pristigli u ogromnom broju iz svih krajeva sveta, a na glavnoj bini na Stadionu, posetioce večeras očekuje i atraktivan program – nastupi Nacionalnog ansambla narodnih igara i pesama Kosova i Metohije „Venac“, majstora trube Dejan Petrović sa svojim Big Bandom, kao i Ponoćni koncert trubačkih orkestara finalista 62. Sabora.

Veselo će biti na stadionu i na ulicama Guče, a detaljan program Sabora pogledajte na zvaničnom sajtu manifestacije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Promo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike