Holivudska glumica podnela tužbu protiv Sajentološke crkve: Deset godina me psihički zlostavljaju, uhode i zastrašuju

03.08.2023

20:50

2

Rešila je da im više ne dozvoli da joj uništavaju život

Holivudska glumica podnela tužbu protiv Sajentološke crkve: Deset godina me psihički zlostavljaju, uhode i zastrašuju
Lija Remini - Copyright Profimedia

Američka glumica Lija Remini već godinama u javnost iznosi detalje o Sajentološkoj crkvi, a sada je i zvanično podnela tužbu protiv njih i vođe Dejvida Miskevidža.

Kako ona navodi, od napuštanja ove zajednice 2013. godine trpi psihičko zlostavljanje.

- Poslednjih deset godina gospođa Remini je bila uhođena, nadzirana, uznemiravana i zastrašivana. Štaviše, bila je žrtva zlonamernih i lažnih glasina putem stotine profila na društvenim mrežama koje kontroliše sajentologija, a koji postoje isključivo za zastrašivanje i širenje dezinformacija - stoji u tužbi, prenose strani mediji.

Profimedia
Lija Remini

Navedeno je i da je zaposlen privatni istražitelj koji ju je pratio, da su joj konstantno slali preteća pisma i uzrokovali psihičke i ekonomske probleme. 

U tužbi se navodi da je Sajentološka crkva, na čelu sa svojim vođom, organizovala sastanak poznatih sajentologa i onih aktivnih u zabavnoj industriji 2018. godine, kako bi proučavali na koji način je najbolje da napadnu verodostojnost Reminijeve, na temelju laži, koristeći teme koje je sajentologija odredila. 

Lija sada traži kompenzaciju i kaznenu odštetu.

Printscreen/YouTube/I Am Your Target Demographic
Sajentološka crkva

Njen život u sajentologiji

Lija Remini je bila deo Sajentološke crkve 40 godina, nakon čega su je njena porodica i ona napustili. Tada je rešila da pomogne žrtvama sajentologije, prikazujući načine na koje im crkva čini štetu. 

Ona je imala i dokumentarnu seriju sa prijateljim i nekadašnjim visokim članom sajentologije Majkom Rajnderom, gde su pokazali kroz šta su oni prolazili tokom snimanja, ali i priče drugih žrtava koje su pričale o fizičkom i psihičkom zlostavljanju, silovanjima i uticajima koje članovi imaju. 

Profimedia
Lija Remini i Majk Rajnder

Otkrila je da je crkvi godišnje davala 250 hiljada dolara, a da je samo ona donirala oko tri miliona. 

Iz crkve su je, zbog ove dokumentarne serije, nazvali "razmaženom divom koja menja svoju revizionističku istoriju".

Poznati članovi Sajentološke crkve

Od poznatih članova Sajentološke crkve izdvajaju se Tom Kruz, Džon Travolta, Džena Elfman, Deni Masterson, Majkl Pena, Elizabet Mos i drugi. 

Profimedia
Dejvid Miskevidž, vođa Sajentološke crkve

- Tom im je toliko odan da mene naziva sotonom. Oni istinski veruju da im ja lično želim nauditi - izjavila je Lija jednom prilikom.

Iz Sajentološke crkve se još uvek nisu oglašavali o tužbi, ali nastavljaju sa svojom agendom da je "Reminijeva samo propala glumica koja pokušava da zaradi novac blaćenjem sajentologije", kako su jednom rekli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike