Jel' ste kao mali bili Ivana ili Goca? Njihov odnos još od najveće slave „Tapa" intrigira, a ovako su u stvari provele mladost (ANKETA)

22.07.2023

20:50

0

Što više vremena prolazi, pevačice su u sve boljim odnosima

Jel' ste kao mali bili Ivana ili Goca? Njihov odnos još od najveće slave „Tapa" intrigira, a ovako su u stvari provele mladost (ANKETA)
Ivana Peters, Goca Tržan - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Goca Tržan i Ivana Peters stekle su ogromnu popularnost devedesetih u okviru sastava „Tap 011". Prethodno, njihove kolege Milan Bojanić, Đorđe Pajović i Petar Strupar činili su rep grupu „Tapiri", a dolaskom devojaka od tada dvadesetak leta stvari su se značajno promenile u njihovoj karijeri, ali na bolje.

Iako iz istog benda, međutim, „tršava brineta raskošnog glasa i supertalentovana plava bombica" privlačile su drugačiju publiku. Pitanje „jel' si bila Ivana ili Goca" često se provlačilo i među ondašnjim fanovima, koje su one svakako dan-danas zadržale, a koji mogu na ovo pitanje odgovoriti na kraju teksta. Ipak, očigledne razlike do „finala Tapa" narasle su toliko da se još uvek šuška i o tome kako ih je „sve netrpeljivost među pevačicama ugasila".

Ivana Peters i Goca Tržan, 24sedam/Danilo Krša
 

Govoreći na tu temu sada, posle toliko vremena, Ivana je naglasila - da je to daleko od istine.

- Ti i Pera niste razgovarali jedno vreme, a ti i ja smo razgovarale, ali nikada o problemima. Sasvim smo normlano funkcionisale, sve, a to se, negde, osećalo u vazduhu. Kako to da objasnim... Nisam te razumela u nekim situacijama i ti mene i, onda smo „pičile" neke svoje priče. Ali, to je sasvim logično u tim godinama. Devetnaest, dvadeset, sada su deca ljudi u tim godinama, a mi smo bili potpuni klinci. Neiživljeni, tek iz škole, ja nisam izlazila u grad! Izašla sam možda dva puta u diskoteku. Išla sam u muzičku školu i sa „Tapom" sam... Videla svet (smeh) - počela je ona u „Goca show-u" koji Tržanova vodi, a tokom kog su se udruženim snagama rado prisećale raznih stvari koje su prošle rame uz rame, oči u oći.

„Zbog tebe sam počupala obrve!"

Ivana Peters, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Kakva sam inertna... Ne bih se presvukla, obula štikle, ali kad sam videla da se ti oblačiš, „ful"! Kad sam videla „mejkap", o tome da ne pričam. Trudila sam se, zbog teba sam iščupala obrve, prvi put onako na tanko (smeh) - pamti pevačica koliko su jedna drugoj bile kako snaga, tako i motivacija kada zatreba, još u mladosti.

Vremenom, dodaje, sve su bolje i bolje, najpre zato što su starije, a onda što su majke.

Svakako, bilo je detalja koji su ih nervirali, ali oni nikako nisu uticali na njihov odnos.

- Nerviralo me je jako što si u tom periodu mnogo više pažnje obraćala kako ćeš da đuskaš, nego da li ćeš moći da otpevaš deo refrena ili strofu pesme. Međutim, iz ove perspektive, to mi je sve sada preslatko. Ti si bila deo ekipe, ali si imala svoj neki pečat - kazala je Ivana Goci, koja joj „nije ostala dužna".

„Volim te kao majka ludo dete, ali..."

- Imala sam utisak da si strašno povodljiva i da uvek uvažavaš nečije drugo mišljenje. Mislila sam da formiraš mišljenje u odnosu na to sa kim se družiš. Na putovanjima smo često spavale zajedno. Gledam te i volim te, kao majka ludo dete. U jednom momentu imam potrebu da te pokrijem, a u drugom bih te zadavila. Imala si te neke dečije fazone, videla sam te kao infantilnu devojčicu, a zapravo sam i ja bila takva - ispričala je ona, koja nije skrivala i koliko su jedna od druge uspele da nauče.

Goca Tržan, ATAImages/ A.A.
 

- Svi smo bili deca. To su neke stvari koje su nas obogatile, ma koliko su nam tada bile teške. Ja sam u tom momentu šizela što ti ne pevaš dobro svoj deo, a što se ja mučim i na kraju sam promukla zbog toga. Sada se često setim momenta kada sam ja na jednom koncertu ostala bez glasa, a ti si uletela mesto mene i pomogla mi. Tada mi to nije padalo na pamet, danas sve to vidim. Sve je to moralo da se desi - smatra Peters.

Koncert u Areni

Godine 2011. „na repertoar" im je došao i nikad otvoreniji razgovor. To ih  je još više zbližilo, opet - u moru spekulacija da se „ne mirišu".

- Katarzičan momenat te 2011. godine za mene je bio taj što smo počele da razgovaramo. Što si se ti potpuno, jednom u životu otvorila meni. Uvek sam imala utisak da si svima drugima mogla da se otvoriš, samo ne meni. To me je nekako, kao osoba koja sam ti bliska, malo povređivalo. Taj trenutak kada smo otvoreno mogle da razgovaramo o braku, deci, svojim greškama, to me je oduševilo - otvorila je dušu Goca.

Pomenutu emisiju i zaključile su sa jednim velikim hvala, samo od Ivane.

- Ti si mi nesvesno pomogla da se otvorim i na tome sam ti beskrajno zahvalna - rekla je pevačica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike