Sara Ferguson operisala rak dojke: Ozloglašena princeza poslala snažnu poruku nakon intervencije

29.06.2023

13:34

0

Bolest shvata kao signal za velike promene u svom životu

Sara Ferguson operisala rak dojke: Ozloglašena princeza poslala snažnu poruku nakon intervencije
Sara Ferguson - Copyright Profimedia

Sara Ferguson (63), vojvotkinja od Jorka, nedavno je otkrila da boluje od raka dojke, što je saznala nakon rutinskog pregleda mamografije.

Ona je hitno podvrgnuta je operaciji, nakon što su joj dijagnostifikovali oboljenje. Lečenje i dalje traje, a doktori su poručili da su prognoze dobre.

- Savetovali su je da se mora podvrgnuti operaciji koja je uspešno obavljena. Sada se oporavlja s porodicom. Vojvotkinja želi da izrazi neizmernu zahvalnost svom medicinskom osoblju koje joj je pružalo podršku poslednjih dana. Posebno je zahvalna lekarima koji su identifikovali njenu bolest, koja je inače bila bez simptoma. Veruje da njeno iskustvo naglašava važnost redovitih pregled - rekao je Sarin pi-ar.

Profimedia
Sara Ferguson

U jednom od poslednjih intervjua u njenom podkastu "Priče uz čaj s vojvotkinjom i Sarom", popularna Sara je poručila slušaocima da dobro obrate pažnju.

- Sutra idem na mastektomiju. Želim da me svaka osoba dobro sluša, da ode da se pregleda, da ode na ultrazvuk - počela je ona.

Iako je isprva bila neodlučna da li da ode na pregled, Sara je rekla da su pripreme za operaciju promenile njen pogled na život.

- Shvatam ovo kao poklon da uradim stvarne promene za sebe i da se negujem i prestanem da pokušavam da popravim sve ostale - dodale je Fergi.

Nakon operacije, dobila je dobre prognoze i otpuštena je iz bolnice da se oporavi u svom domu u Vindzoru, a procedura je obavelja u bolnici Kralj Edvard VII, gde se lečila i kraljica Elizabeta.

Profimedia
Sara Ferguson

Podsetimo, Sara Ferguson, bivša supruga princa Endrjua, vojvode od Jorka i sina kraljice Elizabete, svojevremeno je privukla veliku pažnju javnosti, kada je javno priznala da nema nameru da se pokori svim strogim pravilima koja se nameću u kraljevskoj porodici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike