Kako je Santana oprostio čoveku koji ga je napastvovao: Strahota je godinama trajala, skoro svaki dan!

16.06.2023

07:45

0

„Latino roker" se sa ovime dugo mučio

Kako je Santana oprostio čoveku koji ga je napastvovao: Strahota je godinama trajala, skoro svaki dan!
Karlos Santana - Copyright Profimedia

Karlos Santana objašnjava kako je oprostio čoveku koji ga je kao desetogodišnjaka gotovo svakodnevno napastvovao, sve do njegove dvanaeste godine. Mnogo mu je za to bilo potrebno, ali kada je uspeo, čuveni gitarista i „latino roker" se više nikada nije osvrtao za sobom.

- Baš sam skoro sa sinom pričao o tome koliko su prihvatanje i oproštaj važni. Naučio sam kako da sve koji žele da me povrede, ponize, nateraju me da se osećam manje vrednim, gledam kao da imaju po pet, šest godina. Tada, u stvari ih posmatram sa razumevanjem. Saosećam - objašnjavao je za „People" on, rekavši u stvari kako deca tog uzrasta uglavnom ne znaju drugačije, već im je za mnogo šta potrebna pomoć.

Karlos Santana, Profimedia
 

Santana, čija će brojna životna iskustva biti pretočena u dokumentarac koji će nositi naziv „Karlos" 17. juna na „Trajbeka" filmskom festivalu, prvi put je javno progovorio o s*ksualnom zlostavljanju za „Rolling Stone" 2000. godine. Izjavio je onda kako mu se „to skoro svaki dan dešavalo" između njegove 10 i 12 godine od strane čoveka koji bi mu „s druge strane granice Meksima donosio razne poklone, igračke".

Bio je turista iz Amerike koji se sprijateljio s njegovim roditeljima, istakao je muzičar za „Gardijan" 2014, a danas, Karlos na čitavu tu situaciju gleda iz totalno drugačije perspektive i naglašava da mu je dosta trebalo da nauči kako da mu oprosti za sve.

- Na primer, tu osobu koja me je s*ksualno maltretirala umesto zauvek da ga šaljem dođavola, ja ga zamislim kao dete iza kog ima nekog svetla pa ga teram tamo. Ako ga pošaljem dođavola i ja ću otići sa njim... A ja bih pre u svetlost - nastavio je svoju ispovest on.

- Postoji izreka: „Povređeni ljudi povređuju ljude". Bol jeste moja, jer mi se desilo šta mi se desilo. Ali, ako otvorim ruke, pustim, onda je više ne osećam - dodao je.

Preko trnja do zvezda

Sa druge strane, Santana se tokom intervjua za pomenute medije dotakao i toga kako je naučio da uživa u svom ogromnom uspehu, koji ga je najpre gušio.

- Sve je zabava, jer znam da je u meni i dalje sedmogodišnji Karlos koji na život gleda s pitanjem: „Šta li će nam se sve izdešavati danas?" Sve kroz šta sam prošao, za ovo što sam danas me je pripremalo - ispričao je Karlos, koji će 20. jula proslaviti 76. rođendan.

Karlos Santana, Profimedia
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike