Slavnog francuskog glumca još 13 žena optužilo za seksualno zlostavljanje: "Ah, pa to je samo Žerar"!

12.04.2023

13:01

0

Iscrpni izveštaj pokazuje šta im je radio i kako se na to gledalo

Slavnog francuskog glumca još 13 žena optužilo za seksualno zlostavljanje: "Ah, pa to je samo Žerar"!
Žerar Depardje - Copyright AP Photo/Axel Schmidt

Slavnog francuskog glumca Žerara Depardjea je 2018. godine koleginica optužila za silovanje, a kako se sada navodi, još 13 žena ga je optužilo za nedolično seksualno ponašanje!

Kako otkriva istraživački sajt MediaPart, ove optužbe se odnose na period od 2004. do 2022. godine. Tih 13 žena tvrde da se slavni glumac nedolično ponašao na snimanju jedanaest filmova i serija u tom periodu. 

Među produkcijama koje se navode u izveštaju, pominju se komedija "Big House", biografski film "Dima" i Netfliksova krimi serija "Marseille".

Profimedia
Žerar Depardje

Advokati Žerara Depardjea istakli su da su neki od tih izveštaja zasnovani na "veoma subjektivnim i/ili moralnim sudovima". 

- Formalno negira sve optužbe koje bi mogle da potpadnu pod krivični zakon - naveli su oni.

Režiseri i producenti koji su bili deo produkcija koje se navode u izveštaju su dali izjave da negiraju da imaju bilo kakva saznanja o glumčevim postupcima.

MediaPart ističe da je sve što je otkriveno plod višemesečnog istraživanja, na koje su ih podstakle dugotrajne glasine o Depardjeovom tretmanu žena.

Podsetimo, glumica Šarlot Arnu je 2018. godine podnela zvaničnu optužbu za silovanje protiv glumca. Ona je optužila Žerara, koji je bio prijatelj njenog oca, za silovanje i seksualno napastvovanje dva puta u njenom domu u Parizu.

AP Photo/Axel Schmidt
Žerar Depardje

Svih 13 žena su sada stale uz Šarlot, a slučaj je trenutno "u rukama" francuskih sudova.

- Pored žalbe Šarlot Arnu, prikupili smo 13 izveštaja žena koje kažu da su bile izložene seksualno neprikladnim šalama ili predlozima poznatog glumca, različitog stepena i težine - navodi se u izveštaju pomenutog istraživačkog sajta. 

Pored detaljnih podataka, ovde se osuđuje i filmska i TV industrija jer "zatvara oči na njegovo ponašanje".

- U različitim izveštajima, činilo se da se ista scena ponavlja. One su glumice, šminkerke i članice ekipe koje potvrđuju da su bile izložene različitim vidovima nedoličnog ponašanja, poput stavljanja šake na zadnjicu, između nogu, na butine ili stomak, kao i nepristojnim seksualnim ponudama, a ponekad i upornom stenjanju - navodi se.

Profimedia
Žerar Depardje

U izveštaju piše i da su navodi ovih incidenata često na snimanjima kroz smeh odbacivani uz frazu: "Ah, pa to je samo Žerar". 

Mnoge žene koje su bile ugrožene nisu ništa preduzele u to vreme jer su se plašile reakcija, misleći da više neće moći da rade na filmu i televiziji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike