Brena sa Senidom „dovela" brojne poznate na Donji Kalemegdan! Pevačica napominje: Ovde se ne glasa, nego se navija! (FOTO)

02.06.2023

22:25

0

Od Marije Kilibarde do Jelene Đoković... Svi se okupili za veliki šou

Brena sa Senidom „dovela" brojne poznate na Donji Kalemegdan! Pevačica napominje: Ovde se ne glasa, nego se navija! (FOTO)
Senidah i Lepa Brena - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages

Lepa Brena i Senidah mesecima su se pripermale za nastup na Donjem Kalemegdanu, pa su zato i brojni poznati došli na „Red Bull SoundClash", ne bi li svojim očima videli taj spektakl.

Marija Kilibarda, koja će ovo veče provesti i radno, Ana Bebić, Filip Živojinović s ostalim članovima pevačicine porodice... Fotografisani su još dok su prilazili binama. 

Supruga tenisera Novaka Đokovića, Jelena, pokušala je da izbegne fotografe, ali je viđena kod blizu „stejdža", napominje „Kurir", gde je dobro raspoložena i s flašicom vode u rukama strpljivo išekivala početak „okršaja".

Jelena Đoković, ATAImages/Antonio Ahel
 

Kliknule na prvi susret

- Pripreme za „SoundClash" su počele nekoliko meseci ranije kada smo potpisali ugovore Senida i ja i, znale smo odmah kakav je koncept. Bilo je potrebno da izaberemo moje pesme koje će pevati Senidah i njene koje ću otpevati ja, kao i numere trećeg izvođača koje ćemo izvesti zajedno. Dopala mi se Senidah, nisam je poznavala, jer sam ja žena koja radi solističke koncerte i zaista nemam priliku da upoznam mnogo ljudi na našoj eks-Jugoslovenskoj, muzičkoj sceni. Zanimljivo je raditi sa ženama koje je publika izabrala za svoju zvezdu. Senida je jedna veoma originalna i autentična pevačica. Nas dve smo kliknule na naš prvi susret - istakla je u intervjuu za „Informer" Brena, pa nastavila o tome da li bi bila zadovoljna ukoliko bi na kraju večeri Senidah bila ta koja je trijumfovala, a ne ona.

- „SoundClash" jeste neka vrsta takmičenja, ali tu nema nadmetanja i nema glasanja. Nema, faktički, nekog pravog nadmetanja. To nije „Evrovizija", nema ocenjivanja. To je nešto što će biti zanimljivo za publiku koja će navijati i aplaudirati. Mislim da će biti interesantno, neće biti pobednika, a pogotovo neće biti poraženih - objasnila je tada.

Senidah, Amir Hamzagic/ATAImages
 

Na pitanje da li se plaši hoće li odgovoriti zadatku, naglasila je:

- Nemam problem s ovim žanrom jer to nisu pesme koje zahtevaju neki raspon i u kojima bi trebalo da se pokaže kvalitet vokala. To su jedostavno pesme koje su apsolutno drugog žanra na koji nisam imala vremena da obratim pažnju, ali sada mi se to dopada. Mladalački je, opušteno, malo drsko i bezobrazno i to je nešto što sadašnja publika voli. Pa i meni se sviđa da budem malo mlada, drska i bezobrazna. Možda je baš pravi trenutak za to da budem toliko opuštena u pevanju.  

Lepa Brena je, između ostalog, onda otkrila i da li bi pevala pesme poput Senidinih ili možda numere kao što imaju Breskvica, Mahrina... Da danas počinje svoju karijeru.

„Tek sad vidim koliko je to drugačije..."

- Ja sam tek sada imala priliku da čujem i Senidu i kada sam počela da slušam sve te njene tekstove i pesme, to mi se veoma dopalo. Nisu opterećene i opuštaju. Sada vidim da je publika imala razloga da im se te pesme dopadaju. Ja sam započela novi stil '82. godine koji se nazvao pop muzika sa elementima folka i nastavila sam folk muzikom kao i sa klasičnim pop pesmama, ali i ovi novi žanrovi koje pevaju Senida, Breskvica, prosto mi se sviđaju. Mislim da je muzika nešto što treba da se menja, dobro je što se pojavljuju novi žanrovi, novi likovi i svi su mi oni interesantni. Tek sada vidim koliko je to drugačije od onoga što ja pevam, ali mi se dopada čak i u nekoj mojoj interpretaciji, pošto ću ja pevati neke Senidine pesme.

Za kraj razgovora, priznala je - da li ju je odlazak Saše Popovića u penziju naveo da i sama razmišlja o tom koraku.

- Ne znam nijednu pevačku legendu koja se penzionisala na našim prostorima. Lepa Brena upravo spada u to jer kada pevate i radite solističke koncerte i kada imate toliko hitova koliko imam ja, zvučalo to skromno ili neskromno, to je činjenica. Ne verujem da iko iz našeg sveta, ko je profesionalac, razmišlja o penzionisanju. Saša Popović je čovek koji se nije bavio klasičnim solo pevanjem, on je samo učestvovao u šoubiznisu. Međutim, ne verujem da i on može da bude klasičan penzioner koji će sedeti kod kuće i neće raditi ništa, jer je Saša Popović isto tako veliki radoholik. I mislim da će se i on do poslednje kapi svog života, baviti tim poslom - zaključila je za pomenute medije.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike