Romani pala klapna kad je videla šta Aleksandra Subotić opet radi s lekom za dijabetičare: To je apsolutno hohštaplerski!

01.06.2023

19:05

0

Pevačica se i sama dugo bori s ovom bolešću, pa ju je potez starlete i te kako pogodio

Romani pala klapna kad je videla šta Aleksandra Subotić opet radi s lekom za dijabetičare: To je apsolutno hohštaplerski!
Romana Panić, Aleksandra Subotić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pevačica Romana Panić se sa dijabetesom bori od svoje petnaeste godine, pa ne čudi što ju je šokirao potez starlete Aleksandre Subotić - da ponovo reklamira lek „ozempic" u svrhe mršavljenja. Ona se svakako našla na meti osuda pošto je na društvenim mrežama reklamirala ovaj lek, namenjen dijabetičarima, kao sredstvo za gubljenje viška kilograma.

Brojni su oni koji su zbog istog negodovali, pa tako i sada Panićeva.

Romana Panić, Antonio Ahel/ATAImages
 

- To je apsolutno hohštaplerski. To je zloupotreba. Po mom mišljenju, to nije normalno. Nije zdravo, pre svega. „Ozempic" je zapravo jedna vrsta insulina. Imam jednu prijateljicu koja je to koristila i kada mi je rekla da od toga nema apetit, rekla sam joj da hitno prestane sa tim - istakla je pevačica za „Infomer", pa dodala:

- Živimo u svetu gde bi ljudi dali sav novac samo da dobro izgledaju bez obzira na posledice. Smatram da je to jako pogrešno, to ne bi smelo da se radi. Pogotovo da tako nešto reklamira neka rijaliti ličnost. To je i problem što na društvenim mrežama izlazi sve zlo koje nam dolazi iz Amerike. Ja sam, naravno, protivnik svega toga. Smatram da u svrhu izgleda ne treba uzimati stvari koje su štetne po zdravlje.

Romana Panić, 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako je pomenuti lek poslednjih meseci u Srbiji, ali i širom sveta, zloupotrebljen, te je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić istakla da je u našoj zemlji došlo do nestašice istog, Romana se kao dugodišnji dijabetičar osvrnula i na ove, krajnje poražavajuće, navode.

- Znam sve, čitala sam. Strašno. Nisam za to, zaista. Zlo je da neko pristane da tako nešto reklamira i da ljude navlači na nešto loše. Ja ću sigurno u budućnosti biti neko ko će pokušati da edukuje mlade ljude na ovu temu, jer sa dijabetesom živim potpuno normalno. Cilj mi je da ljudima dam snagu i entuzijazam kada je o ovome reč - naglasila je ona.

Iako je teško podnela saznanje da ima dijabetes tipa 1, Romana je uspela vremenom da pobedi sve svoje strahove. Kako kaže, „ne dozvoljava da je dijabetes nosi, već ona nosi njega".

,,Ozempic", Printscreen/YouTube/60 Minutes
 

- Imala sam 15 godina kad su mi saopštili da bolujem od dijabetesa i ta vest mi je veoma teško pala. Zamolila sam roditelje i doktore da izađu iz sobe i plakala više od sat (vremena). Bila sam očajna. Prihvatila sam da je dijabetes deo mene i nikad nisam dozvolila da on nosi mene, ja nosim njega - objasnila je ovom prilikom.

Podsetimo, Subotićeva je i pre nego što je svu prašinu podigla reklamirajući „ozempic" u svrhe mršavljenja, svakako važila za ogromnu kontroverzu. Publici je postala poznata kao devojka koja je, dok je još bila maloletna, rodila ćerku Magdalenu Aleksandru Čabarkapi, partneru svoje majke, sportistkinje Ljube Pantović, dok je ona boravila u rijalitiju „Farma". Danas, Aleksandra je u vanbračnoj zajednici sa 20 godina starijim Pecom Raspopovićem, sa kojim je dobila sina Jovana.  

Aleksandra Subotić, ATAImages/ A.A.
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike