Slavni glumac osuđen za silovanje: Drogirao žene da bi ih napastvovao, a njegova supruga plakala kada je proglašen krivim

01.06.2023

10:47

0

U poroti je sedelo sedam žena i pet muškaraca

Slavni glumac osuđen za silovanje: Drogirao žene da bi ih napastvovao, a njegova supruga plakala kada je proglašen krivim
Deni Masterson - Copyright Profimedia

Glumac Deni Masterson proglašen je krivim za silovanja, a na odluku porote o presudi je čekao nedelju dana.

On se i na konačnom ročištu pojavio sa suprugom, manekenkom i glumicom Bižu Filips, koja je plakala kada su ga policajci izvodili iz sudnice, nakon što je osuđen po dve tačke optužnice za silovanje, prenosi "Guardian".

Strani mediji prenose da je u poroti sedelo sedam žena i pet muškaraca koji su doneli odluku posle sedam dana, te je i ostatak Denijeve porodice koji je prisustvovao procesu ostao u neverici kada su čuli odluku suda.

Profimedia
Bižu Filips i Deni Masterson

Oni su se nadali da će Masterson biti oslobođen, nakon što su ga tužitelji ponovo optužili nakon "neodlučne" porote u decembru kada je došlo do poništenja suđenja. Tada su izneli da je glumac uz upotrebu sile naterao tri žene na polni odnos, uključujući dugogodišnju devojku u svojoj kući u Holivud Hilsu.

Sve se dogodilo, pre skoro dve decenije, tačnije u razdoblju između 2001 i 2003. godine.

Kako je rečeno porotnicima, Masterson je žene drogirao kako bi mogao da ih napastvuje. Oni su, takođe, istakli da je iskoristio svoj uticaj u Sajentološkoj crkvi, čiji je dugogodišnji član, kako bi decenijama izbegavao posledice.

Profimedia
Osuđen za silovanje: Deni Masterson

Masterson nije svedočio, a njegovi advokati nisu pozvali svedoke. Odbrana je tvrdila da su polni činovi delimično bili sporazumni i pokušali su da diskredituju ispovesti žena spominjući nedoslednosti tokom vremena. Tvrdili su da su žene međusobno koordinisale iskaze.

Inače, za Netfliks je snimljen nastavak kultne serije "Vesele sedamdesete", ali je on rađen bez Deniaj Masetrsona. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike