Uznemirujući detalji sa suđenja Hajdu iz „Veselih 70-ih" zbog napastvovanja: Zamenik okružnog tužioca „držao slovo" dva sata!

20.10.2022

05:45

0

Advokat Denija Mastersona naglasio je poroti da će „morati van razumne sumnje" da dokažu da su se izvesne strahote uopšte dogodile

Uznemirujući detalji sa suđenja Hajdu iz „Veselih 70-ih" zbog napastvovanja: Zamenik okružnog tužioca „držao slovo" dva sata!
Deni Masterson - Copyright Profimedia

Na suđenju Deniju Mastersonu u utorak, glumcu kog domaća publika najbolje poznaje kao Hajda iz serije „Vesele sedamdesete", izložena je uvodna reč. Prethodne nedelje, inače, formirana je porota koja će se na kraju drame baviti pitanjem da li je kriv za napastvovanja za koja je optužen ili ne.

U Mastersona je, podsetimo, upereno prstom 2020. godine da je upotrebio silu, a onda i sek*ualno napastvovao tri žene (javnosti poznate samo pod inicijalima J. B, N. T, kao i C. B) između 2001. i 2003, dok on uporno tvrdi da je nevin. Ipak, sudija mu je naredio pojavljivanje pred zakonom, koje sada i ispunjava. Navodno, prethodno pomenuti događaju su se odvili u njegovoj kući, a sve tri žene su već dale svoje iskaze proteklog maja.

Ukoliko se dokaže da je kriv, minimalno će provesti 45 godina iza rešetraka državnog zatvora, a možda i čitav život.

Uvodna reč zamenika okružnog tužioca Rajnholda Milera trajala je dva sata i 15 minuta, a on je u istoj detaljno izneo optužbe žena koje tvrde da ih je Masterson silovao, prenosi „People", ali i najavio ispovest da ih je on sve drogirao, pa silovao. Zatim, ustao je i advokat glumca Filip Koen koji se najpre pobunio zbog toga što su one pre nego što su se obratile policiji - razgovarale jedna sa drugom. Ukazao je i na druge, razne nepravilnosti u njihovim izjavama, ali i manjak dokaza koji su predati nadležnima protiv njegovog klijenta.

Podrška

Iza Denija, inače, bilo je dosta podrške. On je sve vreme sedeo mirno, a iza njega je bila porodica u čak dva reda, na čelu s braćom Kristoferom i Džordanom, te majkom Kerol, sestrom Alanom i suprugom Bižu Filips. Pridružio im se i prijatelj glumca i kolega, Kris Vadams.

Što se tiče prve žene koju je Deni navodno napastvovao - prema uvodnim rečima, sve se desilo dva puta. Jednom u septembru 2022, a drugi put u aprilu, godinu dana kasnije. Imala je 28 godina, a prema daljim navodima, napili su se od soka od grejpa s votkom.

Mislila je da prespava u gostinjskoj sobi, međutim Deni ju je navodno odvukao u njegovu spavaću. U jednom trenutku, naglasio je Miler, okrenuo ju je pa nastavio analno. Sa namerom da pobegne, povredila je leđa, a kasnije se poverila nekolicini prijatelja, uključujući i Lisu Mari Prisli, čije se svedočenje očekuje. Poroti je najavljen i razgovor o tome da li je bila zatrudnela, pa pobacila posle incidenta.

Devet meseci kasnije napastvovao ju je još jednom - opet posle koje čašice votke s voćnim sokom, u koji se veruje da je i neka droga bila dodata. Izgubila je ključeve od stana u kom je trebalo da prespava, pa ju je Masterson navodno odvukao u džakuzi rekavši joj: „Imaš 15 sekundi da me poslušaš".

Deni Masterson, Profimedia
 

Kasnije joj je, prema daljim napisima, pretio i pištoljem, a prijatelji i porodica mogli su da vide modrice i dva dana posle incidenta o kom je, ovoga puta, strogo ćutala.

Prijavila ga je u aprilu 2004. godine.

Sa jednom je bio i u vezi...

Druga njegova žrtva je navodno bila i njegova devojka. Zajedno su proveli pet, do šest godina. Razne grozote priredio je i N. T, glumici iz serije „Oh, grow up". Imena im nikako nisu razotkrivana ni na sudu, za razliku od drama koje su proživele s njim.

Miler je vrlo detaljno objašnjavao kako je u životu glumca zasigurno „nešto pošlo naopako" posle „Veselih sedamdesetih", jer je postao zavistan od kontrole. Zato je, navodi se, C. B. nagovarao da prestane s putovanjima, iako je morala to da radi kao model. Strogo joj je branio da bilo gde ide.

Pošto se provuklo i pitanje toga zašto ih uglavnom „odvlači pijane u džakuzi pa siluje", advokatu glumca je gotovo pala roletna i tada je naglasio da nema „nikakve šeme po kojoj je radio bilo šta, pa tako ni dokaza da se nešto od navedenog i odvilo".

- Ma, ovo je slučaj o nekoliko različitih večeri od pre 20 godina, s nekoliko žena i tome da li neko može da dokaže van razumne sumnje da se odvilo silovanje - govorio je on, izričito braneći svog klijenta i uprkos uredno iznetim uznemirujućim tvrdnjama.

Četvrta žena

Podsetimo, „HuffPost" je 2017. u novembru pisao i o četvrtoj ženi koja je zbog iste stvari osudila Mastersona. Prema njenim rečima, silovao ju je 2000, ranije u godini. On se i tada oštro branio.

- Ovo je i više nego smešno. Neću s bivšom da se svađam preko medija, iako provokacije traju već izvesno vreme. Na sudu bih je drage volje pobedio i to jedva čekam, jer će javnost tako uvideti šta je prava istrina - poručio je za tamošnje medije preko advokata Deni.

Sa jedne strane, dosta je onih koji su ga omrzli zbog optužbi za silovanje. Sa druge, pak, dosta ih je koji se pitaju da li je to on najnesrećniji čovek na svetu, kog posle raskida „ganjaju na ovu kartu". Zbog prirode slučaja - Deni još neko vreme neće smeti mnogo da priča za javnost na ovu temu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike