Poništeno suđenje zvezdi „Veselih sedamdesetih”: Partnerke ga optužile da ih je davio i silovao

01.12.2022

20:56

0

Porota ne može da donese odluku da li je glumac kriv ili nevin

Poništeno suđenje zvezdi „Veselih sedamdesetih”: Partnerke ga optužile da ih je davio i silovao
Deni Masterson - Copyright Profimedia

Zvezda serije „Vesele sedamdesete”, glumac Deni Masterson, završio je na sudu zbog optužbi da je silovao tri partnerke, a sada je sudija poništio suđenje, s obzirom na to da porota nije mogla da donese odluku o tome da li je glumac nevin ili kriv.

Masterson je, naime, bio optužen u tri tačke za silovanje zbog incidenata koji su se dogodili između 2001. i 2003. godine, a uključivali su tri optuženika.

Profimedia
Deni Masterson

 

Kako piše NY Post, tokom petonedeljnog suđenja, porotnici su čuli svedočenje jedne žene koja je rekla da je mislila da će „umreti” kada ju je Masterson davio i silovao u aprilu 2003. godine.

Nakon poništenja suđenja, tužioci sada moraju da donesu odluku o tome hoće li ponovo suditi Mastersonu, a tu odluku moraju da donesu do marta 2023. Iako sajentologija nije bila spominjana i osuđivana tokom suđenja, žrtve, koje su bile pripadnici te religije u vreme incidenata, svedočile su o strahu i otuđenosti koje su osećale prijavljujući Mastersona, istaknutog člana spomenute crkve. Navodne žrtve takođe su tvrdile da verski običaji koje su sledili u to vreme nisu im dopuštali da pomisle da su incidenti bili zaista silovanje.

Džen B. je rekla da je mislila da će „umreti”. Takođe, rekla je da je nakon incidenta dobila izbor: ili da potpiše ugovor o tajnosti od 400 hiljada dolara ili da rizikuje da bude izopštena iz sajentologije, svoje porodice i prijatelja.

Profimedia
Deni Masterson

Krisi B, glumčeva bivša devojka se takođe našla na listi tužiteljki. Ona je istakla da je upoznala Mastersona kada je napunila 18 godina, a da je nakon godinu dana zabavljanja, Deni postao emocionalni i seksualni zlostavljač.

Ona je navela da ju je glumac dva puta silovao u kući u Holivud Hilsu 2001 godine, te da je uprkos njenom vrištanju i protivljenju odnosa, Masterson nastavio da je siluje.

Mastersonovi zastupnici tvrdili su da su tužiteljke promenile svoje priče tokom godina i doveli u pitanje motiv i karakter navodnih žrtava. Branitelj Filip Koen rekao je da su, uprkos ponovljenim upozorenjima istražitelja losanđeleske policije, trojica tužitelja razgovarala jedan s drugim i već "kontaminirali” slučaj razmenom detalja o svojim susretima s Mastersonom.

Takođe im je postavljao pitanja koja su dovela do toga da su tužitelji protivrečili sami sebi. Doduše, sam Masterson nije svedočio tokom suđenja.

Koen je istakao kako su tužitelji njegova klijenta opisali kao „zastrašujuće, nasilno čudovište”, ali je i njegova bivša devojka priznala na suđenju da je svojevoljno imala seks s njim nakon navodnog silovanja. U svojoj završnoj reči, Koen je osudio optužbe kao „kontrodiktornosti i izmišljotine”.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike