Osamdesetih bez Biljane Ristić zabavno-muzički program nije mogao ni da se zamisli! Ovako sad izgleda i evo što je ovaj dan poseban za nju

29.05.2023

21:40

1

Lepota je i dalje krasi

Osamdesetih bez Biljane Ristić zabavno-muzički program nije mogao ni da se zamisli! Ovako sad izgleda i evo što je ovaj dan poseban za nju
Biljana Ristić - Copyright Instagram screenshot / marijanamateus

Biljana Ristić, poznata pevačica, voditeljka, pa i imitatorka, danas proslavlja svoj 73. rođendan. Sudeći po fotografijama koje je Marijana Mateus iskoristila ne bi li joj čestitala i putem društvene mreže Instagram ovaj dan, lepota po kojoj su je takođe mnogi upamtili i dalje je i te kako krasi.

- Draga moja Biljana, danas kada je tvoj dan, želim da ti kažem koliko si jedinstvena, odlučna, snažna, istrajna sa posebnom lepotom koja te krasi i duhom i dušom. Imala sam veliki sreću i privilegiju da se prepoznamo i zavolimo u mojim dvadesetim godinama kada si postala moja snaga, uzdanica i žena sa kojom sam ja rasla i sazrevala sve ove godine... - prisećala se Marijana, pa dodala:

- Želim ti, najdraža moja, svu sreću ovoga sveta, čelično zdravlje i još mnogo zajedničkih druženja, putovanja i osmeha... Uživaj u svom danu, u svom rođendanu - poručila je Biljani ona, pa pobrala brojne simpatije kako fanova, tako i poznatih ličnosti, poput Vesne Dedić.

Podsetimo, bez Biljane sedamdesetih i osamdesetih godina nije mogao ni da se zamisli zabavno-muzički program. Zbog velikog dara da imitira druge, svojevremeno su je bili prozvali i „ženom sa hiljadu lica". Međutim, njoj je samo jedno, njeno, bilo potrebno da „pokupi titulu" Mis Jugoslavije 1972. godine.

Pored toga, a zahvaljujući ocu diplomati, u Njujorku je stekla i najviše obrazovanje, pa nije bila samo „još jedna lepotica u nizu". Ipak, svetla reflektora veoma su je privlačila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marijana (@marijanamateus)

 

U jeku svoje velike popularnosti, Biljana se bila udala za generalnog direktora Radio-televizije Srbije, Dušana Mitevića, sa kojim je zatim dobila sina Adama.

− U šali su nas zvali lepotica i zver. Bili smo u braku 24 godine. Jako sam volela Dušana, bio je divan čovek i najpametniji muškarac na svetu. Obrazovan, harizmatičan, pravi džentlment sa autentičnim duhom i šarmom. Nema takvih. Ostavku je podneo onog časa kada su studenti od njega to zatražili, što je izazvalo burne reakcije u vlasti – objašnjavala je svojevremeno u jednom od retkih intervjua, praveći osvrt na burne devedesete.

Mitevići su, inače, 1999. godine i pošto im je prećeno otmicom sina napustili Beograd i preselili se u Budimpeštu, gde je Dušan preminuo nekoliko meseci kasnije. Njen drugi naslednik, Adam, danas je uspešan fotograf, reditelj i filmski stvaralac, prenose mediji, poznat u svetskim okvirima.

Odbila „Velikog brata", „Farmu"... Samo zbog jednog!

Pre oko decenije, u javnosti je kružio podatak da je šarmantna Biljana trebalo da se priključi rijaliti ekipi „Velikog brata", te „Farme". I jednom i drugom formatu je, međutim, rekla „ne".

- Bila sam počastvovana pozivom da učestvujem u „Velikom bratu” i na „Farmi”. Ali, odbila sam, jer volim dosta da putujem i ni sa kim ne mogu da budem zatvorena u jednom prostoru. Nikom ne mogu da zamerim što se ponašao ovako ili onako, jer su se našli u nekim neuobičajenim okolnostima, sa ljudima različitih socijalnih formata, godina, obrazovanja... - govorila je ona, a prenosila „Politika".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike