Kako je izgledala ljubavna priča Lotara i Marijane Mateus: Prosidba u helikopteru, tajno venčanje i život iz filma

02.02.2023

19:40

2

Modna kreatorka i fudbalski trener su se upoznali sasvim slučajno, ali su varnice odmah sevnule...

Kako je izgledala ljubavna priča Lotara i Marijane Mateus: Prosidba u helikopteru, tajno venčanje i život iz filma
Marijana i Lotar Mateus - Copyright Profimedia

Marijana Mateus, dizajnerka i fudbalski trener Lotar Mateus imali su burnu vezu, a malo ljudi se seća kako je izgledala njihova ljubavna priča.

Upoznavanje

Marijana je pričala o njihovom upoznavanju, a sve je izgledalo veoma uzbudljivo i romantično.

- Upoznali smo se krajem jula u Beogradu, ispred splava "Amfora". On je trčao na neki sastanak, a ja sam bila s prijateljicom koja ga poznaje. Stali su da se pozdrave, a ja nisam ni znala ko je on. Ne živim ovde već četiri godine i taj svet me uopšte nije zanimao. Bila sam potpuno ravnodušna i kad mi je prijateljica rekla: "Jao, evo ga Lotar", pomislila sam: "Imam dovoljno lažova oko sebe, ne treba mi još jedan" - pričala je Marijana svojevremeno, pa nastavila:

- On je dvadeset minuta objašnjavao kako ide u Beč i da bi u prolazu kroz Budimpeštu voleo da se vidimo i da mu preporučim neki restoran. Dala sam mu vizit kartu i već sutradan se javio. Pozvao me na ručak, ali sam bila oprezna. Slagala sam da nemam vremena ali sam obećala da ćemo izaći na ručak kada sledeći put dođem u Beograd. Zvao me je svakodnevno. Trebalo mi je vremena da shvatim da mi se sviđa. Prvo sam pomislila da on ima po devojku u svakom gradu. Tada mi priznao: "Samo ako mi budeš verovala možemo da idemo napred".

Profimedia
Lotar i Marijana Mateus

Kako su ozvaničili vezu

Trenutak koji je presudio da njihova veza bude zvanična jeste kada ju je pozvao da na trkama Formule 1 u Budimpešti bude njegov gost.

- Izlazili smo iz Meklarenovog boksa gde nas je čekalo trista novinara i nekoliko televizija, samo mi je šapnuo: "Stisni zube, uhvati me za ruku, sad je gotovo". Taj publicitet je za mene bio stres jer to nikada ranije nisam doživela - iskrena je bila ona.

Prosidba u vazduhu i život iz američkog filma

Prosidba u vazduhu u Njujorku bila je pokazatelj da je Lotar spreman na sve, a Marijana je živela američki san.

- Prosidba je bila veliko iznenađenje. Lotar je znao da mi je Njujork omiljeni grad. Ugrabili smo vikend i skoknuli tamo. Samo mi je rekao: "Idemo na dvodnevno putovanje". Kad sam ga pitala gde ćemo, rekao je: "Ne smem da ti kažem, ubiće me ovi iz Partizana". Na aerodromu smo se sakrivali i pravili kao da idemo u Nemačku. On je 2000. živeo u Njujorku i toliko ga dobro poznaje da sam bila fascinirana. Odseli smo u elitnom hotelu, u Sohou koji je radio Filip Stark. Lotar se potrudio da to budu tri dana iz bajke - pričala je Marijana.

Ona je govorila kako su tada sreli Saru Džesiku ParkerDonalda Trampa, a to je bio samo deo onoga što joj se desilo te noći. Vožnji helikopterom se nije nadala.

- U petak veče smo izašli u "Ćiprijani", sreli smo Donalda Trampa s novom devojkom, Saru Džesiku Parker s mužem. Lotar je hteo da taj vikend bude spektakl, iznajmio je helikopter i čitav sat smo leteli iznad Menhetna. Iako je to zabranjeno, uspeo je da sredi dozvolu preko italijanskih prijatelja. Bilo je vetrovito i helikopter je malo kasnio. Dok smo kružili iznad Kipa slobode, izvadio je prsten i zaprosio me je najlepšim rečima. Bila sam šokirana i srećna - govorila je modna kreatorka:

Profimedia
Lotar i Marijana Mateus

- Prsten je kupljen u Nemačkoj i ima ugravirano "love forever". Posle toga smo otišli u francuski restoran gde su nas čekali šampanjac i sveće. Dan posle prosidbe išli smo da kupimo burme. Proveli smo tri sata u obilasku najčuvenijih juvelirnica. Izabrala sam jednu fenomenalnu u zlatari "Diva" na 47. aveniji. Rekao je da biram gde ćemo se venčati: u Beogradu, Italiji ili Nemačkoj. Poslednji dan smo proveli u šopingu, ali bukvalno tako što sam samo istrčavala iz limuzine i vraćala se, kao na filmu.

- On je pravi muškarac koji zna da osvoji. Sve je radio smireno, a svakoj ženi prija kada stigne cveće, nežna poruka ili poziv na iznenadno putovanje. Jednog dana me je pitao da li hoću da idemo u Minhen na večeru: " U tri i petnaest na aerodromu te čeka karta, a u Nemačkoj moj šofer". Zna da napravi pravi džentlmenski štos - dodala je Marijana.

Dan venčanja

Lotar je, što je zanimljivo, izabrao venčanicu za Marijanu.

- Imala sam bež Armani haljinu koju sam ranije kupila i ne znajući da ću je iskoristiti za svadbu. Kad odem u inostranstvo volim da kupim koktel haljine koji mi stoje u ormanu, tako sam imala tri potpuno nove i Lotar je odabrao ovu. 

- Venčali smo u Lotarovom penthausu, moja kuma je bila Verica Ćurić, dugogodišnja prijateljica, a Lotarov kum njegov prevodilac Marko Vjetrović. Samo su oni bili prisutni, pored novinara i fotografa nedeljnika "Bunte", koji su otkupili ekskluzivna prava da snimaju venčanje.

ATAImages/Antonio Ahel
Marijana Mateus

- On se oduševio tekstom Duška Radovića koji se čita prilikom venčanja. I u tom svečanom trenutku moglo se videti koliko smo jedno za drugo i kako smo se našli u pravo vreme. Oko pola osam smo se venčali, a onda smo išli na večeru u vilu "Jelena", gde smo ušli na zadnji ulaz jer nas je ispred čekala gomila novinara. Tamo sam imala jednu lepršavu haljinu, pogodnu za igranje, kupljenu u Njujorku u radnji "Bebe". Od njegovih prijatelja došao je samo Džef, poslovni partner iz Nemačke, ostali su bili moji - porodica i najbliži prijatelji, koji su bili uz mene ove četiri godine. Ukupno nas je bilo dvadesetak. Bilo je veoma veselo. Većina gostiju je tog dana saznala da uveče treba da dođu na slavlje. Jedino sam decu ranije obavestila. Izašli smo svi na večeru i zajednički smo im to saopštili. Bili su oduševljeni, mala Anđela je upitala: "Da li i ja mogu da budem Mateus?" Čak ni igrači Partizana nisu znali za naše venčanje. Tek na aerodromu, u povratku iz Porta, posle ponoći su čuli jer su objavile nemačke novine. Bledo su nas gledali ne verujući da ćemo stići tog dana da se spremimo i za venčanje.

Profimedia/Rolf Vennenbernd/dpa
Lotar Mateus

Zajedničku budućnost su Marijana i Lotar zamišljali u vili u Toskani gde bi pravili žurke za prijatelje, međutim, život je imao neke druge planove.

Zašto su se razveli i kakav je potom bio život slavnog sportiste pročitajte klikom OVDE.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike