Živela u podrumu gde su šetali miševi, a onda počela da ulaže u nekretnine! Zlata obezbedila sebi stan u srcu Beograda

10.05.2023

14:38

0

Kaže da se naradila i zaradila

Živela u podrumu gde su šetali miševi, a onda počela da ulaže u nekretnine! Zlata obezbedila sebi stan u srcu Beograda
Zlata Petrović - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić ATAImages/Mateja Stanisavljević

Zlata Petrović decenijama radi, ne odbija nijednu tezgu, te kaže da se naradila, ali je i zaradila.

Tako je i mogla sebi da obezbedi još stanova, pa dok njene kolege kupuju vile na Dedinju, Zlata je pazarila nekretninu u Knez Mihailovoj ulici.

 - Ja sam dete iz siromašne porodice i verovatno me je to podstaklo da štedim. To ne znači da sam ja cicija, već da umem da ostavljam novac sa strane. Uspela sam da uštedim jer sam mnogo radila. "Pokrila" sam decu i unuke - rekla je Zlata, pa dodala da i drugi dobro zarađuju, ali ne štede.

- Poznajem ljude koji nisu štedeli kada su mnogo zarađivali, a ne možeš da štediš kada nemaš, već kada imaš. Ne želim da deluje kao da se hvalim i zbog toga i ne volim da pričam o novcu, ali toliko krvi sam prolila, da bi bilo glupo da živim u jednoj šupici! Vredan sam čovek i zbog toga svima govorim, čime god da se bavite, budite vredni u svom poslu i to će vam se isplatiti.

Ona je od samog početka novac ulagala u nekretnine, jer je oduvek volela da ima svoj krov nad glavom. 

- Ulagala sam novac u nekretnine i pre 20 godina kupila sam jednu u Knez Mihailovoj. Nije bitno šta i od koliko kvadrata, jer ne volim o tome da pričam. Kada sam dolazila u Beograd, pomislila sam: "Bože, kad bih imala samo 10 svojih kvadrata, nebitno u kom delu grada" i vremenom sam sebi to obezbedila. Uglavnom, lepo sam ja sve to skockala, sama, bez ičije pomoći. Jedino ko je bio uz mene je Bog - zaključuje Zlata za Informer.

ATAImages/ Antonio Ahel
Zlata Petrović

Petrovićeva je uvek rado pričala o svojoj prošlosti i jednom prilikom se prisetila kako je živela u 30 kvadrata. 

- Živela sam u podrumu, u kućici gde su spolja izlazili miševi, a u tom periodu sam bila sa jednim jako uspešnim čovekom koji je imao sve. Nikada kod njega nisam živela, on je živeo kod mene u maloj kući od 30 kvadrata. I to je moj ponos. Bila sam smela i ni danas se ne kajem što sam tako uradila - ispričala je Zlata jednom prilikom u emisiji "Magazin In".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike