EBU i BBC se predomislili, ali ne i izvinili: Evo čime su hteli da obeleže polufinale „Evrosonga", pa fanovi „proključali"!

09.05.2023

09:10

0

Ljubitelji šoua „zatrpali" su mreže komentarima

EBU i BBC se predomislili, ali ne i izvinili: Evo čime su hteli da obeleže polufinale „Evrosonga", pa fanovi „proključali"!
,,Evrovizija 2023" - Copyright Profimedia

Poslednjih dana, među ljubiteljima „Evrosonga" pročulo se kako BBC i EBU (Evropska radiodifuzna unija) planiraju da uvedu izvesne promene u polufinalne večeri „Evrovizije". Kada su još isplivale i fotografije s proba takmičarskih zemalja, na kojima se jasno vidi kako se u stvari misli na eliminaciju sličnu „Iks Faktoru", mnogi su bili oni koju su komentarisali i onlajn - da je to prilično okrutno.

Takođe i ekran je, tokom prenosa, trebalo da bude podeljen tako da u trenutku (ne)prolazaka dalje prikazuje sve učesnike, što je onda okarakterisano bespotrebnim.

- ...Znači, videćemo po pet razočaranih lica u isto vreme. Ma, super - napisao je jedan tviteraš kome se promena o kojoj se razmišljalo, očito, nije dopala i on to nije skriva.

 

 

- Iznenađen sam da je neko ovome kazao „da"... A nije zabava, okrutno je - pisao je drugi pod evrovizijskim „tagom".

 

 

- Mrzim ovo... Bukvalno su napravili eliminacije kao u „Iks Faktoru" - poručuje se s još jednog profila.

 

 

Ovim povodom, tik pred prvo polufinale koje će se večeras emitovati na RTS 3, EBU i BBC izdali su saopštenje za javnost pa objasnili kako su se predomislili. Izvinjenja nije bilo.

Iako su takmičarske zemlje i provežbale ovaj korak, na kraju im ipak neće trebati.

- Posle probe, rešili smo da to ipak ne radimo, da ne menjamo sistem prezentovanja država koje su se kvalifikovale za finale. Takmičari će, zajedno sa svojim delegacijama, kao i prethodnih godina, saznati kako stoje stvari na kraju polufinala u „grin rumu". Iako, dakle, do ove promene neće doći, gledaoci svakako imaju čemu da se raduju - zaključili su najavivši drugog „keca u rukavu", prenosi „Wiwibloggs".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike