Poznati apeluju na javnost: Vratite profesorima dostojanstvo, a decu koja se sprdaju sa masakrom ispitajte!

04.05.2023

10:48

1

Karamelin sin išao je u školu na Vračaru

Poznati apeluju na javnost: Vratite profesorima dostojanstvo, a decu koja se sprdaju sa masakrom ispitajte!
Kamarela i Milica Todorović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Javnost je još u šoku posle masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koji je juče, 3. maja, počio četrnaestogodišnji dečak K. K, a javne ličnosti počele su da apeluju da se više obrati pažnje na decu koja i posle krvavog pira pokazuju zabrinjavajuća osećanja.

Jedna od njih je Milica Todorović, koja je zgrožena rekcijama dece, te smatra da bi i tu decu trebalo ispitati i eventualno sprečiti dalje tragedije.

- Vratite dostojanstvo, pravo i autoritet učiteljima, nastavnicima i profesorima. Deca ne mogu biti ono što ne mogu da vide. Deca postoju ono što slušaju, deca su prazna tabla, na kojima sredina ispisuje reči - napisala je Todorovićeva.

Tragičnim povodom na društvenim mrežama oglasio se Goran Stojićević Karamela.

- Moje iskreno saučešće svim porodicama nastradalih. Nažalost, i ja poznajem neke od njih kao i divne nastavnike. Upoznao sam i čoveka iz obezbeđenja kada mi je sin išao u tu školu - poručio je Goran na Instagramu i dodao:

- Danas se molim za sve žrtve iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

Podsetimo, u pucnjavi je ubijeno osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj. Od šestoro ranjene dece, jednoj devojčici lekari se još bore za život.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike