Karleuša besna zbog promocije nasilja: Prozvala „Crni Cerak”, apelovala na ukidanje društvenih mreža deci

03.05.2023

18:35

21

Pevačica ističe da su rijaliti programi, društvene mreže, ali i pojedini izvođači krivi zbog situacije koja je Srbiju zavila u crno

Karleuša besna zbog promocije nasilja: Prozvala „Crni Cerak”, apelovala na ukidanje društvenih mreža deci
Jelena Karleuša, Crni Cerak - Copyright ATAImages/Mateja Stanisavljević/A.A.

Četrnaestogodišnji dečak K. K. počinio je danas masakr u Osnovoj školi „Vladislav Ribnikar”i usmrtio osmoro đaka i radnika obezbeđenja, a ranio šestoro dece i nastavnicu. Povodom nezapamćene tragedije oglasila se pevačica Jelena Karleuša koja ne krije tugu i nezadovoljstvo zbog nastradalih, ali i toga što se putem društvenih mreža promoviše nasilje. 

U objavi na Instagramu, ona je istakla da su rijaliti programi, društvene mreže, ali i pojedini izvođači krivi zbog situacije koja je Srbiju zavila u crno. 

Instagram printscreen/karleusastar
Karleuša apeluje da se ne promoviše nasilje i mržnja

- TikTok, Crni Cerak, Južni vetar, rijalitiji, ubijanje žena i životinja, promocija nasilja i mržnja sa svih strana non stop... Deca nam imaju potpuno odsustvo empatije.  Na TikToku deca pišu da je mali koji je oduzeo tolike živote ustvari car. Je l vam jasno da je ovo samo početak?! Vreme je da se deci ukine TikTok, da se zabrani pristup neprimerenom sadržaju na internetu i na televiziji, da se mediji koji favorizuju nasilje i kriminalce glorifikuju kao nekakve zvezde sankcioniišu - napisala je Karleuša između ostalog. 

Podsetimo, samo mesec dana pre ove tragedije, rijaliti igrač i bivši kriminalac Kristijan Golubović je održao čas u školi, pokušavajući da ih nauči "osnovama" kriminala, a na jednom od časova pokazivao im je kako da pucaju u školi, što nikako nije primer kojim deca treba da se vode.

 

 

- Deco, sledeći čas učimo kako da pucamo - povikao je on mališanima u školskim klupama.

Ali to nije sve. Grupa „Crni Cerak” je snimala spot za pesmu protiv vršnjačkog nasilja i devijantnog ponašanja u OŠ „Đura Jakšić” u Rakovici, a deo kog je bio i Kristijan Golubović. Direktorka škole je tvrdila da ona nije bila upoznata sa tim da će Golubović učestvovati u spotu.

- Mene je zvala Srna Lango tokom raspusta i zamolila me da ustupim prostor da „Crni Cerak” snimi spot za pesmu protiv vršnjačkog nasilja i devijantnog ponašanja. Ni ona nije znala da će doći Kristijan. Tražili su samo učionicu, ta deca koja se vide na snimku, nisu đaci naše škole. Pristala sam da dođu, ali sam rekla da je najbolje da to bude tokom raspusta. Međutim, oni su se javili da imaju nekih tehničkih problema i zamolili da spot snime 19. aprila - rekla je Tamar Jelić.

Ona je dodala da je grupa „Crni Cerak” bila na drugom spratu škole, kao i da nisu imali fizički kontakt sa učenicima.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Crni Cerak

 

Zbog masakra koji se desio, proglašena je trodnevna žalost na teritoriji cele zemlje, počev od petka 5. maja, zaključno sa nedeljom 7. maja.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike