Tužna sudbina „Grandovog" pevača: Podigao ruku na sebe zbog dugova, pa i svoje i sela pored zavio u crno

19.04.2023

20:15

0

Incident se odvio u napuštenom domu njegovih roditelja, kod Titela

Tužna sudbina „Grandovog" pevača: Podigao ruku na sebe zbog dugova, pa i svoje i sela pored zavio u crno
Dragiša Mitić Gile - Copyright Youtube screenshot / Grand Magazin TV Grand

Dragiša Mitić Gile počeo je da snima za „Grand" 2015. godine, a u tom periodu, već je dve decenije posla imao za sobom. Međutim, tek u pomenutoj produkcijskoj kući se proslavio, da bi 2020. podigao ruku na sebe zbog dugova, prema ondašnjim napisima medija.

Drama se odvila u njegovoj rodnoj kući u Kniću kod Titela. Ovog, kako se kaže, radnog pevača koji je pevao po raznim veseljima kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, navodno je obešenog pronašao rođeni brat.

„Bez njega nijedno slavlje nije moglo da prođe..."

- Niko ne može da veruje da Gileta više nema. Celo selo plače za njim. I ne samo ovo naše, već i sva susedna. Da krenete redom od kuće do kuće, nećete naići ni na jednog domaćina koji ga nije poznavao i voleo. Čuli smo da ga je brat pronašao obešenog u kući njihovih roditelja koji više nisu živi - kazao je za „Alo" tada jedan meštanin, pa dodao kako je bio omiljeni na svim seoskim veseljima.

- Bio je omiljeni pevač na svim seoskim veseljima. Bukvalno, nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez njegove pesme. Pevao je na gotovo svim svadbama koje su se odvijale u ovim krajevima - objasnio je on, te istakao kako će Mitića pamtiti kao poštenog veseljaka, koji je na veliku žalost zbog dugova okončao svoj život.  

Dragiša Mitić Gile, Youtube screenshot / „A sad malo mi"
 

- Gile se ubio zbog dugova. Dugovao je zelenašima. Kamata je rasla iz dana u dan, a on prihoda nije imao. Zbog koronavirusa nigde nije nastupao, a i žena mu je ostala bez posla iz istih razloga - izjavio je izvor, prenosili su mediji.

Pevač se, prema tim navodima, okrenuo zelenašima pošto u banci kao nezaposlen nije mogao da podigne kredit.

Muziku i kao mali obožavao

Da mu je za života, pak, pesma bila najveći pokretač, jasno je prema izjavio koju je dao tokom starog gostovanja u jednoj emisiji.

- Dolazim iz Knića kod Titela. Svaki kraj ima nešto svoje, postoje lokalne pesme... Pronalazim se u onima koje pevam, ali publika je ta koja diktira tempo... Za „Grand" sam počeo da snimam 2015 godine, a u ovom poslu sam 20, tako da imam staža. Što mi kažemo, najviše tezgarim na svadbama i veseljima, po kraju gde živim, Beograd normalno. Radim i preko, u Austriji... Bio sam mali i nekako me je harmonika jako privlačila. Umem da je sviram. Tako sam počeo da pevam - rekao je jednom prilikom on u „Grand magazinu".

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike