Meštani Žitorađe ovako pričaju o Ceci Ražnatović: Jedna komšijska svadba zbog nje se još uvek pamti!

15.04.2023

18:25

1

Bila je devojčica kad je na toj svetkovini zapevala, pa sve oduševila

Meštani Žitorađe ovako pričaju o Ceci Ražnatović: Jedna komšijska svadba zbog nje se još uvek pamti!
Ceca Ražnatović - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Ceca Ražnatović rođena je i odrasla u Žitorađi, gde je i te kako ostavila traga. Gotovo da nema onog ko je tamo ne zna i po dobrom pamti, te kome je drago što je uspela na estradi.

- Prvo je po svadbama pevala. Dobra je devojčica bila, za primer. Drago mi je što je to postigla, sve najbolje pričaju o njoj. I Slobodan i njena majka Micka, ona je bila učiteljica, a tata je bio trgovac, baš su dobri - istakao je jedan meštanin u emisiji „Metar moga sela" koja se prikazuje na televiziji „Blic", potvrdivši tako da je pevačica još od malih nogu pokazivala svoj talenat za pesmu gde god da joj se za to ukazala prilika.

Ceca Ražnatović, Borislav Zdrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages
 

- Kada je bila mala, ona je pevala svadbu u mom komšiluku, kod mog brata od strica, a otac je bio uz nju, kao pratilac. Ne sećam se koliko je godina imala, ali stvarno je bila dobra devojčica - dodao je još jedan čovek.

- Dolazi povremeno. Drago mi je što je uspela. Ovde svi sve najbolje pričaju o njoj - naglasio je izvesni starosedelac za pomenutu emisiju, pa s osmehom dodao:

- Znam njene pesme, „Cvetak zanovetak", ali ne mogu da pevam, ne umem da se izrazim tako, star sam čovek.

Mlađi svakako mnogo više Cecinih numera pevaju i srećni su što se za njihov dom, koji broji oko 3.300 stanovnika, dobro zna upravo zbog nje. S druge strane, oni koji je pamte još iz školskih dana, dodaju kako joj je i sestra uvek bila za primer.

- Ja se Cece sećam dok je išla još u školu. Uvek je bila dete za primer. I ona i njena sestra. Mi smo iz komšiluka, uvek su bili dobri i mama i tata, svi su bili dobri - istakla je jedna žena, dok je direktor srednje škole koju je pevačica pohađala i malo detaljnije zašao u taj period njenog života.

Ceca Ražnatović, ATAImages/Antonio Ahel
 

- U tom periodu kada je Ceca išla u školu, ona je obrazovala dva smera i to poljoprivredni, sa odsekom veterinarski tehničar, koji je Ceca i pohađala. Srednja i osnovna škola dele dvorište. Sećamo je se toliko, ta moja generacija, viđali smo je u dvorištu na časovima fizičkog i to je ono po čemu je pamtimo i, naravno sećamo se priča starijih profesora kakav je đak bila. S obzirom na to da joj je i majka prosvetni radnik bila je vaspitavana u tom duhu, koliko znam, bila je đak za primer... Ceca nije zaboravila svoj kraj i svoju školu, pa je jedne godine i donirala značajnu sumu za obnovu. Kada čovek ne zaboravi svoje korene znači da je ta sredina nešto vredela i da je ostavila dubok trag, čim se ona setila da se posle toliko godina oduži svojoj školi i svom kraju - kazao je direktor u pomenutoj emisiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike