"Sramota!" Kija Kockar pet godina ne može ocu da podigne spomenik! Prolazi kroz porodičnu agoniju: Tužno mi je da idem na grob!

15.04.2023

12:35

1

Pevačici su zakonski "vezane ruke"

"Sramota!" Kija Kockar pet godina ne može ocu da podigne spomenik! Prolazi kroz porodičnu agoniju: Tužno mi je da idem na grob!
Kija Kockar - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevačica i pobednica "Zadruge 1", Kristina Kija Kockar, od 2017. godine je na javnoj sceni, od kada je njne život pod budnim okom javnosti. 

Poznato je da je Kija rodom iz Zrenjanina, a neretko ističe koliko joj nedostaje zavičaj, zbog čega je čak i spot snimala u svom rodnom kraju. Praznike provodi nostalgično, a trudi se da u tim trenucima bude uz porodicu i evocira uspomene.

- Ove godine neću biti kod svoje kuće, ali svakako ću ofarbati nekoliko jaja u crveno i jedno zadržati kao čuvarkuću. Sve mogu da propustim, ali uvek imam bar čuvarkuću. Vaskrs ću provesti sa meni bliskim ljudima, ali van svog doma. Imamo dogovor već duže vreme i jedva čekam da uživamo.

ATAImages/ Antonio Ahel
Kija Kockar

Brojni pripadnici pravoslavne veroispovesti poštuju veliki vaskršnji post, međutim, Kockareva priznaje da nije jedna od njih.

- Ne postim. Inače, kada su u pitanju praznici, u crkvu odlazim samo na Badnje veče. Više volim da idem kad nisu veliki praznici zbog gužve. Volim na miru da se prošetam, sednem, razmišljam - kaže Kristina.

Kija se kao mlada iselila iz porodičnog doma, a budući da je godinama radila kao stjuardesa, praznike je retko provodila sa porodicom.

- Živim u Beogradu od svoje devetnaeste godine i već sam tad radila. Retko kad sam imala slobodne dane za praznike, pa sam i navikla da ih ne slavim ili da ih naknadno slavim, ali ih svakako sa nečim obeležim. Kad si mali više si ushićen sa svim tim sitnicama. Volim Uskrs ali me najlepša sećanja vezuju za Badnje veče jer smo kao deca išli da korinđamo i tad smo svi kao društvo bili zajedno. Za Uskrs su većinom svi kod kuće ili van grada kod nekog. Volim kada ljudi dođu kod mene, dobar sam domaćin ali ove godine sam na neki način gost - kaže Kija.

ATAImages/Antonio Ahel
Kija Kockar

Stric ne dozvoljava da podigne spomenik ocu

Dok je boravila u rijalitiju, Kristinu je zatekla vest o smrti oca Miloša Kockara, na čiju sahranu je išla u pratnji kamera i obezbeđenja, jer je bila pod ugovorom rijalitija "Zadruga".

Inače, vernici nakon Vaskrsa obeležavaju "Pobusani ponedeljak", poznatiji i kao "Uskrs za mrtve", ali Kija ističe da nema taj običaj i otkriva sa kakvim se problemom suočila zbog nesuglasica sa očevom porodicom.

- Njegov grob posećujem kada ja osetim da treba, ne gledam u kalendar. Ali kad smo već kod toga, 28. aprila je pet godina od njegove smrti, a 30. aprila mu je rođendan... Iskreno, još ne mogu da prihvatim da nije tu i tužno mi je da odem na njegov grob, jer stric ne da da maćeha i ja podignemo spomenik mom ocu, što je sramota. Stoji tako krst od pre pet godina, a mi ništa zakonski ne možemo da uradimo - otkriva Kija, prenosi Srbija Danas.

ATAImages/ Antonio Ahel
Kija Kockar

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike