Milan Marić je išao kod psihoterapeuta: Dobit je mnogostruka, a ovde je to još tabu tema

12.04.2023

13:58

0

On se otvorio kod Slavice Đukić Dejanović

Milan Marić je išao kod psihoterapeuta: Dobit je mnogostruka, a ovde je to još tabu tema
Milan Marić - Copyright Printscreen Blic tv

Glumac Milan Marić ogolio je dušu o privatnom životu, a kao neko ko je i sam išao na psihoterapiju, osvrnuo se na važnost mentalne higijene. 

On je upravo u emisiji kod doktorke Slavice Đukić Dejanović pričao o tome kako je to izgledao kada je prvi put pre nekoliko godina otišao kod psihoterapeuta i koliko mu je pomogla terapija.

Printscreen Blic tv
Slavica Đukić Dejanović i Milan Marić

- Kada pokušavam da objasnim terapiju dobiti su mnogostruke. To ne ide na brzinu ali ta vrsta rada na sebi kao rezultat ima poboljšanje životnog standarda ali u doživljaju sa samim sobom. To je nešto što je neprocenjivo i što ne može da kupi ni uspeh na profesionalnom planu, ni uspeh na emotivnom planu. Nije redak slučaj, a onda ljudi kao paradoks svega toga tada najviše ćute, ide im dobro na poslu, imaju uspešan emotivni odnos, sve je u redu sa članovima porodice, a oni se ne osećaju dobro - započeo je glumac, pa dodao dalje zašto smatra da je to tako.

- E, onda iz nekog osećaja stida i srama, gde ja smem da kažem da mi nije dobro kad imam i ovo i ovo i ovo. To je opasna zamka. Taj rad nije brzinski, nije varijanta gde vi dođete jedanput, vi kupite terapiju, popijete i gotovo, vi ste druga osoba. Vrlo brzo osetite benefite toga, vrlo brzo se desi da ponovo želite da se vratite - ispričao je Marić, ističući da se u Srbiji slabo priča o mentalnom zdravlju.

Printscreen Blic tv
Milan Marić

- Pričam o terapiji iz prostog razloga što mislim da se ni u našem obrazovnom sistemu ni na javnoj sceni ne govori dovoljno o tome i da je mentalno zdravlje još uvek, nažalost, i dalje tabu tema. U trenutku kada sam ja krenuo, to je pre nekih sedam, osam, devet godina do danas, mnogo se promenila atmosfera što se tiče odnosa prema ideji terapije uopšte i zbog toga sam mnogo srećan - tvrdi Milan, pa zatim dodaje:

- Osećam moralnu, etičku dužnost da kao neko ko je prošao neku fazu terapije i osetio to što je osetio, ja sam osetio promene i sagledao sebe iz nekog drugog ugla i oprostio sebi neke greške i razumeo sebe u nekim postupcima i delimično olakšao sebi život - kaže glumac.

Printscreen Blic tv
Milan Marić

- To što sam javna ličnost nisam javna svojina i da prosto meni za moj posao, moj intimni svet je neophodan, ja želim da ga čuvam, ne zato što je poseban, nije, niti se tu dešava nešto ne znam šta, niti nešto da ja pravim neku misteriju. Ne, naprotiv, nego prosto taj intiman svet imam jedan i moj je i nekako želim da ga čuvam sa svim tim ljudima koji su deo tog intimnog sveta. To je bilo spontano, nije to stvar odluke bila. Sa druge strane, ne mislim da je neophodno da kao glumac i javna ličnost mlataram svojim životom - zaključio je Marić on u emisiji "Na terapiji sa Slavicom Đukić Dejanović".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike