Sramna presuda protiv Dragana J. Vučićevića! Novinarska udruženja bez reakcije na zatvorsku kaznu zbog verbalnog delikta!

27.03.2023

10:40

0

Autor: Ekipa 24sedam

Zašto ćute NUNS i UNS?

Sramna presuda protiv Dragana J. Vučićevića! Novinarska udruženja bez reakcije na zatvorsku kaznu zbog verbalnog delikta!
Copyright YouTube/Novo jutro

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, ponovo se našao u žiži javnosti, ovoga puta zbog presude koju je dobio zbog tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću.

Vučićeviću je Drugi osnovni sud u Beogradu poslao dopis sa nalogom za izdržavanje zatvorske kazne u periodu trajanja od šest meseci.

YouTube/Novo jutro
 

 

Kako je Vučićević objasnio, u presudi piše da je kriv jer je u stanju uračunljivosti svestan svog dela i njegove zabranjenosti uvredio  Jugoslava Ćosića navodeći da je sluga mafijaško tajkunske hobotnice, šiptarski plaćenik i da obavlja prljave poslove za krvav keš.

Izneli činjenice i dokaze

Vučićević ističe da je taj poziv izdat na osnovu presude koju je doneo Drugi osnovni sud u Beogradu 2021. godine, a koja je u međuvremenu postala pravosnažna, po kojoj je krivično osuđen zato što je o Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik na osnovu bankarske dokumentacije. On pojašnjava da je 2019. došao do dokumentacije na kojoj se vidi da je kontroverzni albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za najteža krivična dela - od utaje poreza do pranja novca - da je sa računa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od Ćosićevih firmi ovde u Beogradu.

Vučićević ističe da su tokom suđenja, njegovi advokati i on, potpuno činjenično, dokazali da Ćosić to jeste, dakle da je primao pare od kontroverznih, sumnjivih šiptarskih biznismena iz Albanije.

 

Najavio štrajk glađu i prozvao strukovna udruženja!
 

Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da će stupiti u štrajk glađu ako ode u zatvor.

On je pitao udruženja novinara UNS i NUNS zašto ćute, i da li će ćutati ako neko od njegovih kolega dobije presudu da ide u zatvor.

YouTube/Novo jutro
 

 

"Ako sada ćutite, da li ćete ćutati ako Draža Petrović, Snežana Čongradin ili Marko Vidojković dobiju nalog za odlazak u zatvor", pitao je Vučićević, konstatujući da će biti kasno kada "zakucaju i na njihova vrata".

On dodaje da bi branio Dražu Petrovića, ako bi on dobio, kako kaže, poziv za robiju.

Ponovio je da ide u zatvor "zbog verbalnog delikta", što nije, kako kaže, bilo ni za vreme Tita.

 

Podrška Vladimira Đukanovića

Narodni poslanik i visoki funkcioner SNS Vladimir Đukanović uputio je javnu podršku glavnom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću povodom zatvorske kazne zbog 'verbalnog delikta'.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

 

- U Vučićevoj diktaturi isključivo stradaju diktatorovi saradnici i prijatelji. Oni su naruženi, medijski satanizovani i uprljani, a diktatorovo nezavisno pravosuđe šakom i kapom donosi presude i njegovo okruženje novčano urniše ili šalje u zatvor - ocenio je Đukanović, koji se osvrnuo i na svoje kolege iz SNS-a, koje su uvek uz Vučićevića - ali samo kad im treba.

- Stid i sramotu osećam što gotovo niko iz stranke kojoj pripadam, čast izuzecima, nije javno istupio u zaštitu Dragana J. Vučićevića. Ali zato kada im je potreban znaju da ga zovu i vuku za rukav da bi im pustio izjave na portalu Informera. Inače, za to vreme ovi koji svakog dana pričaju kako su ugnjetavani u diktaturi, zapravo su zaštićeni kao beli medvedi i uživaju sve blagodeti te i takve diktature. Paradoksalno, ali je tako. U Vučićevoj diktaturi stradali su samo njegovi najbliži članovi porodice i prijatelji - zaključio je Đukanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike