Imala sam privilegiju da ne radim, sad nemam taj luksuz! Nikolina Pišek je pre skoro godinu dana ostala bez Vidoja, a danas ovako živi

03.04.2023 | 09:36

Autor: Nemanja Vujčić

Voditeljka priznaje da se u poslednjih nekoliko meseci suočila sa mnogim nedaćama

Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Skoro godinu dana prošlo je od smrti Vidoja Ristovića, a njegova udovica, voditeljka Nikolina Pišek, morala je da smogne snage i nstavi dalje.

No, kako priznaje, život je po nju bio potpuno drugačiji dok je Vidoje bio život, a neke stvari, koje je lako puštala, sada su postale njena svakodnevnica.

- Ova situacija me je dosta toga naučila. Možda sam pre bila sklonija gurati glavu u pesak, ići linijom manjeg otpora, živeti u zoni komfora kad je reč o poslu. Odbijala sam dosta ponuda, nisam zapravo ni morala da radim - počela je Nikolina Pišek, pa nastavila:

ATAImages/ Antonio Ahel
Vidoje Ristović i Nikolina Pišek

- Naime, suprug i ja smo se dogovorili da ću se ja više baviti detetom, porodicom i organizacijom preseljenja. Nismo hteli da nam dete odgajaju dadilje, a kako je Vidoje mnogo radio, ja sam bila tu za našu ćerku. To je bio naš dogovor, koji se, nažalost, pokazao kao mač sa dve oštrice.

Kako ističe, sada kada Vidoja više nema, ona nema taj luksuz da bira poslove, što je ranije bio slučaj.

- Pre sam imala tu privilegiju da izvagam koliko svog vremena želim uložiti u neki poslovni projekat, koliko mogu tog vremena oduzeti od porodice, a sada više nemam taj luksuz. I nekako se našlo i snage i vremena za sve. Stravično je teško, ali sve se stigne. Mora se - dodaje Nikolina koja priznaje da joj prijateljice, te Unina učiteljica dosta pomažu:

ATAImages/Antonio Ahel
Nikolina Pišek

- Veoma su susretljive, uskaču mi i pomažu, divne su i jako sam im zahvalna.

Nikolina se, podsetimo, i posle smrti supruga susrela sa mnogim nedaćama, pre svega sa svojim svekrom Mišom Grofom. No, čini se, sa svim uspeva da se bori.

- Shvatila sam da, kad me nužda natera, mogu mnogo. U početku sam strahovala kako ću sad po drugi put sama odgajati dete, bez oca. Imala sam rupu u karijeri i odjednom sam se našla na putu prema ponoru, u kojem ne znate gde ćete stati, hoćete li uopšte stati i koliko ćete duboko pasti. Budila sam se noćima u strahu. A sada idem iz dana u dan- priča voditelja za "Ljubavizdravlje.hr" i nastavlja:

- U ovakvim životnim situacijama ne smete gledati prema vrhu planine na koju se trebate popeti, već u noge. Penjati se polako, savladavati prepreke, jednu po jednu, i pomerati ih s puta. I nakon nekog vremena pogledati unazad i videti koliko ste toga prošli. Zaista je to tako. Ako postavite neki preambiciozan cilj i gledate samo prema njemu, bićete mnogo, mnogo daleko od njega. Meni je moj cilj zasad mnogo daleko, ali već sam dosta prošla, tako da znam da mogu, znam da ima načina, ima rešenja i uvek se nešto otvori. Nije sve bezizlazno kako se čini na početku.

ATAImages/Antonio Ahel
Nikolina Pišek

Na kraju, posle svega, Nikolina kaže da su joj se mnogo ružnije stvari dešavale u životu od onoga što se pisalo i pričalo.

- Loših komentara bilo je mnogo, dosta se pisalo o svemu. Međutim, mnogo ružnije stvari su se događale nego što se pisalo, tako da su mi ti komentari bili najmanji problem. Javljali su se svakakvi ljudi, i oni koji me ne poznaju, a iznosili su neke svoje zaključke o mom životu. Ne znam zašto, možda su bili samo željni medijske pažnje. Bilo je i onih koji su mi bili podrška, naravno. Pitali su me kako ja sve to mogu podnositi. Razvila sam otpornost na neki način. Uporediću to s udarcima. Ako se stalno udarate na isto mesto, to će mesto utrnuti pa neće ni boleti. Tako je i s lošim komentarima. Ako vas na isti način pokušavaju ocrniti, u jednom trenutku pomisliš – koga briga, ne mogu se više time baviti - objasnila je ona.

Bonus video:

var player = new Clappr.Player({source: "https://media-24sedam.ott.solutions/media-24sedam/video_content/64c3d6126c143cbbdfa2636a/2022/05/01/64c4e9adb45738d81958c589/uhd/64c4e9adb45738d81958c589.mp4/playlist.m3u8",parentId:"#VMS_64c4e9adb45738d81958c589",poster:"https://cdn.brid.tv/live/partners/20325/snapshot/1011278_th_1652358052.jpg",playback: {preload: 'metadata',controls: false,playInline: true,recycleVideo: Clappr.Browser.isMobile,crossOrigin: 'anonymous',externalTracks: []}});

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam