Čeda Čvorak otvorio dušu o agoniji nakon Majinog odlaska iz "Lune" i novčanoj prevari: Teško je to podneo!

01.04.2023

12:13

0

Njen odlazak za njega je značio ljudski i profesionalni poraz

Čeda Čvorak otvorio dušu o agoniji nakon Majinog odlaska iz "Lune" i novčanoj prevari: Teško je to podneo!
Copyright Milan Maricic/ATAImages/instagramthemaajamarkovic

Osnivač popularne grupe "Luna", Čedomir Rajičić poznatiji kao Čeda Čvorak nedavno je u velikoj životnoj ispovesti progovorio o brojnim detaljima iz života i karijere, koji su ostali nedorečeni u javnosti, pa je tako razvezeo jezik i o prekidu saradnje sa najpopularnijom pevačicom pomenute grupe, Majom Marković.

Čeda otkriva da je na početku karijere u hodnicima televizije "Pink" čekao satima da ga Željko Mitrović primi na razgovor i posluša njegove pesme koje su kasnije objavljene za „City records“ 1998. godine.

U saradnji sa pevačicom koja je proslavila grupu "Luna", Majom Marković, napravio je vrtoglav uspeh i vanvremenske hitove, koji se i dan-danas slušaju. Izdali su šest studijskih albuma i nastupali po celom svetu, a Čeda se sada osvrnuo na razlog Majinog odlaska iz grupe.

- Ona nikada nije dala odgovor, Maja nije rekla ništa javno protiv mene, niti ja protiv nje, te gluposti da sam ostao dužan pare, to nije istina - ispričao je Čeda, a onda se prisetio njihovog prvog uspeha.

Printscreen/Instagram/themajamarkovic ATAImages/Antonio Ahel
Maja Marković i Čeda Čvorak

- Odnesem narezan CD u radio "Košava" i dok sam se vraćao kući 4 puta ide "9 i po nedelja", posle 7 dana, 29 radio stanica u Srbiji je imao hit dana ‘Lunine pesme’, a nas niko ne zna. Otišli smo u Budvu na neke dane, nismo radili išli smo malo da zujimo i tamo Pinkovi voditelji, deca oko njih, svima pišu autograme, a svuda grme naše pesme, 15 dana kasnije, dolazimo ponovo u Budvu, ali mi smo se već pojavili u dve tri emsije i obrnuta silka, svi kod nas, a ovi stoje sa strane i gledaju. Maja se uvek pristojno oblačila, nikakav senzacionalizam nije bio. Preko 100.000 pisama nam je tada stiglo, a u 70.000 su hvalili Majin izgled - priča Čeda.

Maja proglašena za "Idealnu Jugoslovenku" sa 20 godina 

- Ja sam želeo da mi pružimo normalnost, tada su silikoni bili, žuta štampa je pisala, a mi smo u spotovima bili normalni. Rezultat je usledio kada su ‘Večernje novosti’ imale veče kada su birali ‘Idealnog Jugoslovena’ i ‘Idealnu Jugoslovenku’, 450.000 razglednica, pa se dobijao auto i tako dalje. ‘Idealan Jugosloven’ je te godine bio Dejan Bodiroga koji je proglašen i za najboljeg košarkaša, ne znam ko je bio drugi, treći, znam da je Slobodan Milošević bio četvrti, a Maja Marković je bila peta kao najpopularnija Jugoslovenka. Te godine su Dejan Bodiroga i Maja Marković bili proglašeni za idealnog Jugoslovena i Jugoslovenku. Maja je tada imala 20 godina, to je bio veliki uspeh i nepojmljiv - prisetio se Čeda.

Instagram screenshot / themajamarkovic
Maja Marković

Teško je podneo Majin odlazak iz "Lune"

Imali su dobru saradnju, a njen odlazak iz grupe je za Čedu bio poražavajući i u ljudskom i u profesionalnom smislu.

- Funkcionisali smo lagano, a njen odlazak za mene je bio katastrofalan, u svakom smislu i profesionalnom i ljudskom, nisam to mogao dugo da prihvatim, godinama sam se borio i kada me neko pita šta je razlog, ja ne znam - priznaje Čvorak.

Spekulisalo se da je u tajnoj vezi sa Majom

Čvorak se osvrnuo i na glasine o njegovoj i Majinoj navodnoj romansi.

- To su pisali lažni novinari, kao i jedna novinarka koja je sada PR, izmislila je i da sam ja maltretirao Kristinu, hteo sam da je tužim, ali ne bih dobio ništa, ja i danas imam snimak, Kristina i ja smo posle preslušali taj snimak i ona je samo rekla istinu, ništa od toga nije izrekla, ali kada god se preslikava uzima se taj tekst. Mi nismo bili skadalozna grupa, bili smo vredni i radni - rekao je on.

ATAImages/M. M.
Čeda Čvorak

- Mi smo se skućili, i Maja i ja, rešili smo svoje stambene i druge probleme, uspeh sam znao da naplatim - dodao je Čeda.

Maja posle "Lune" peva po kruzerima

Nakon što je napustila grupu, Maja je započela solo karijeru, i nastavila da nastupa po kruzerima zajedno sa svojim suprugom, klavijaturistom.

- Čuo sam da je otišla na brod sa mužem, a brod je išao od Budimpešte do Tekije, rečni kruzer i taj njen muž je uvek imao gradske pevačice koje su to radile, on svira, ona peva dok penzioneri jedu i to je to. To je prilično teško i nije lako, ko sam ja sada da kažem da li je to dobro ili nije - prokomentarisao je Čeda.

Neće da peva po svadbama

- Ja se nadam da sam bolji nego pre, ja sam stabilan i staložen, i da prestanem da radim sada, dosta je bilo, 25 godina, 14 diskova, 1000 nastupa po svetu, australijska, američka, kanadska turneja, zapadnoevropska, nema gde nismo bili je li dovoljno, jeste. Neću da pevam po svadbama - zaključio je Čeda Čvorak, prenosi Nova.

ATAImages/ A.A. Instagram screenshot / themajamarkovic
Grupa Luna

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike