Štukan zatekao devojku mrtvu u kadi, pa hteo sebi da presudi, a posle rata završio i u ludnici: Pakleni detalji iz života glumca!

30.03.2023

13:50

0

Jedno vreme, takođe, mučio se i s narkoticima

Štukan zatekao devojku mrtvu u kadi, pa hteo sebi da presudi, a posle rata završio i u ludnici: Pakleni detalji iz života glumca!
Feđa Štukan - Copyright ATAImages/Milan Maričić

Feđa Štukan, glumac kog je publika posebno zavolela u „Klanu", dotakao se najgorih životnih perioda pa objasnio na kakvim je sve mukama do danas bio. Najveću tugu u njemu probudila je smrt devojke, koju je on mrtvu zatekao u kadi.

Zatim, otkrio je i kako se ratni period odrazio na njega, te da je i droga mogla da odnese njegov život.

- Najteži trenutak u mom životu je bio smrt moje devojke, koju sam našao mrtvu u kadi. Dugo sam krivio sebe zbog toga, mada nisam bio kriv. Ugljen-monoksid ju je ubio. Krivio sam sebe jer nisam bio tu tada. Pokušavao sam da pijem, pa da alkoholom ubijem emocije, da ih svedem na minimum. To je pogoršalo stvari. Postao sam agresivan, pa sam pravio probleme u gradu. Pokušavao sam da se ubijem, ali nisam mogao. Pokušavao sam u mislima da se dovedem dotle da to sebi uradim, ali nisam mogao. Dođem do ivice i nisam mogao - objašnjavao je bosansko-hercegovački glumac u emisiji „Na ivici pakla", koji koliko god da je strave doživeo u ratnom periodu, njenu smrt i dalje smatra nečim najgorim što je moglo da se desi.

„Godinu dana sam proveo u ludnici!"

- Pucao sam čoveku u glavu snajperom i promašio sam ga, jer je bio predaleko i sreća pa sam promašio. Pucao sam da ubijem i to je najstrašnija stvar. Nisam ga ubio srećom, ali u svojoj glavi je dovoljna odluka bila da ću pucati u živo biće. Nakon toga sam završio u ludnici. Bio sam godinu dana u ludnici nakon tog događaja. Prva tri meseca sam bio pod teškim sedativima, zatim sam sestrama rekao da sam okej, normalan, ali to tamo govore svi. Prva tri meseca mi je bilo užasno, nisam se razlikovao ni od bilo kog drugog ludaka. Živeo sam na intenzivnoj nezi psihijatrije, jer su dvanaest kreveta bili za čitavu državu, baš najteži pacijent - priznao je, a onda ispričao kako se svojevremeno mučio i s drogama punih 15 godina.

 

 

- Petnaest godina sam bio na drogi. Nisam uvek bio toliko dugo aktivan, ali poslednjih nekoliko godina tog perioda sam baš bio na dnu. Voleo sam da stavim što više droge u kašiku, a što manje vode, da fleš bude što jači. Tad se desio takav fleš, da me je odmah ubio, a povratak u život je bio u trenutku. Nije se život gasio postepeno i nije se vraćao postepeno, nego se vratio odmah i ugasio odmah. Prošlo je dvadeset minuta. Spojila se smrt i život, nije bilo prolaska vremena - objasnio je on.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike