Policija im upala u vilu od 2.200 kvadrata! Najbogatija ruska blogerka pod istragom: Utajila porez i oprala milione sa mužem!

30.03.2023

08:30

0

Prodala je dušu za bogatstvo

Policija im upala u vilu od 2.200 kvadrata! Najbogatija ruska blogerka pod istragom: Utajila porez i oprala milione sa mužem!
Valerija Čekalinova, Artjom Čekalinov - Copyright Instagram printscreen/ler_chek

Valerija Čekalinova, koju mnogi na Instagramu znaju pod imenom Ler Ček, jedna je od najuticajnijih influenserki u Rusiji. Tridesetjednogodišnja blogerka, koju je po zaradi magazin „Forbs" smestio na šesto mesto najplaćenijih ruskih zvezda, u srećnom je braku sa biznismenom Artjomom Čekalinovim.

Ona je sada zajedno sa suprugom dospela u centar skandala kada se saznalo da je izvršila dva krivična dela - utaju poreza i pranje novca, pa njihovo poslovanje još češljaju istražni organi, dok im je zabranjeno da raspolažu imovinom i mobilnim telefonom u kućnom pritvoru, prenosi portal starhit.ru. Prema zvaničnoj istrazi, intrigantan par stacioniran u Moskvi "legalizovao" je više od 130 miliona rubalja, odnosno milion i po evra, stečenih kriminalnim putem.

Imaju i poluge zlata

Njima su istražni organi upali u vilu koja je nalik palati, veličine 2.200 kvadratnih metara, gde su pronašli puno novca, ali i osam zlatnih poluga u vrednosti od skoro 450.000 evra. Tada je zatečen i pravi vozni park u garaži, te su im trenutno zaplanjeni "rols-rojs" od 700.000 evra, lamborgini urus" od 335.000 evra i "mercedes" G klase AMG 63 od 300.000 evra.

Supružnici imaju i dva stana od po 150 kvadratna metra, seosku kuću u elitnoj moskovskoj oblasti i dva stana od 200 i 95 kvadratna metra u rodnom Toljatiju.

Čekalinova će zasada biti podvrgnuta preventivnoj meri, koja još uvek ne uključuje hapšenje, već samo zabranu obavljanja određenih poslovnih radnji.

Početkom marta ove godine, širom interneta osvanula je vest da je protiv Čekalinove pokrenut krivični postupak, nakon čega je pretresan njen luksuzan dom, zajedno sa mestima stanovanja drugih učesnika ove kriminalne šeme, dok su kao epilog svega Valerija i njen suprug Artem završili u kućnom pritvoru.

Prema istrazi, Valerija je kao samostalni preduzetnik koristila pojednostavljeni sistem oporezivanja, koji se primenjuje za prihode do 150 miliona rubalja godišnje. Međutim, kako su zvanična istraživanja pokazala, stvarni prihod koji je ostvarila bio je daleko veći.

Blogerka se 8. marta izjasnila krivom za utaju poreza i tom prilikom obećala da će platiti dug, dok je njen suprug takođe izrazio želju i spremnost da se iskupi za svoja nedela.

Oprostila se od fanova

Kako influenserka ima 10,6 miliona pratilaca na Instagramu, pre izrečene sudske mere imala je vremena samo da se oprosti od njih na neodređeno vreme. Ona je godinama objavljivala snimke sa raznih luksuznih mesta, a kao majka troje dece često je bivala u neformalnim izdanjima, davala fitnes savete, a onda i otvorila kozmetičku liniju.

Instagram printscreen/ler_chek
Valerija Čekalinova, Artjom Čekalinov

Podsetimo, Artjom nikada nije krio da je do ušiju zaljubljen u brinetu, te joj je za njen 30. rođendan poklonio automobil marke "mercedes", do plafona ispunjen crvenim ružama, i dijamante prestižne italijanske juvelirnice, vredne više od 150.000 evra, o čemu je 24sedam već pisao. 

Posebnu pažnju javnosti privukao je još jedan romantičan gest Valerijinog supruga, kada je svojoj lepšoj polovini priredio iznenađenje koje ju je tada, kako je rekla, ostavilo bez daha.

Naime, on je iznajmio moskovski stadion "Lužniki", čiji kapacitet broji 80.000 mesta, kako bi svojoj dragoj poklonio luksuzni automobil marke "bentli" specijalno izrađen u boji njenog, sada kompromitovanog, brenda.

 - Mislila sam da ću pasti u nesvest. Vozač me je dovezao, nisam gledala kuda idemo, jer mi je rečeno da ne otvaram oči. Kada sam stigla, videla sam ogromnu kutiju na fudbalskom terenu. Zatim se čulo odbrojavanje i kutija se otvorila - prokomentarisala je Valerija tada za jedan ruski magazin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike